Дистрибутор РЕН ТВ вважає вимогу «України» про припинення ретрансляції РЕН-ТВ незаконною

3 Вересня 2013
6345
3 Вересня 2013
18:25

Дистрибутор РЕН ТВ вважає вимогу «України» про припинення ретрансляції РЕН-ТВ незаконною

6345
Дистрибутор РЕН ТВ вважає вимогу «України» про припинення ретрансляції РЕН-ТВ незаконною

Дистрибутор російського телеканалу РЕН-ТВ - компанія «Сонар» - вважає незаконною вимогу ТРК «Україна» до кабельних операторів щодо припинення ретрансляції РЕН-ТВ на території України. Про це йдеться в листі компанії «Сонар» до кабельників, що є в розпорядженні «Детектор медіа».

 

«Сонар» інформує кабельних операторів, які відповідно до угод з ним ретранслюють РЕН-ТВ, що «Сонар» є власником виключної ліцензії на право використання аудіовізуальних творів телеканалу РЕН-ТВ на території України, шляхом ретрансляції програм телеканалу як на ефірних телеканалах, так і в кабельних мережах. Умови використання ліцензії включають право надання провайдерам програмної послуги прав на ретрансляцію програмного блоку РЕН-ТВ на території України.

 

За даними «Сонару», РЕН-ТВ не наділяв ТРК «Україна» правом забороняти на території України ретрансляцію телепрограм каналу.

 

 

Нагадаємо, телеканал «Україна» звернувся до кабельних операторів з вимогою припинити трансляцію неадаптованих російських телеканалів ТНТ, СТС, РЕН ТВ, «Первый канал», «Россия 1», «Россия 2», «НТВ+ Футбол», «НТВ+ Футбол 2». Своє прохання мовник пояснює наявністю в нього ексклюзивних прав на розповсюдження в Україні певних програм, що транслюються на цих каналах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6345
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду