Геннадій Сергєєв іде в Нацраду, щоб зберігати місцеве та розвивати цифрове мовлення

Геннадій Сергєєв іде в Нацраду, щоб зберігати місцеве та розвивати цифрове мовлення

21 Червня 2013
6608
21 Червня 2013
16:40

Геннадій Сергєєв іде в Нацраду, щоб зберігати місцеве та розвивати цифрове мовлення

6608
За Сергєєва проголосувало 56% членів асоціації, за Герасим'юк - 31%, за Добродомова - 13%
Геннадій Сергєєв іде в Нацраду, щоб зберігати місцеве та розвивати цифрове мовлення
Геннадій Сергєєв іде в Нацраду, щоб зберігати місцеве та розвивати цифрове мовлення

Збереження місцевого та розвиток цифрового мовлення - такі основні завдання регулятора, вважає Геннадій Сергєєв, кандидат у члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ), якого цитує прес-центр НАМ.

 

«Зберегти місцеве та регіональне мовлення в сучасних умовах - це те ж саме, що зберегти демократію і свободу слова, адже місцеві новини, інформація - важлива складова одного з базових прав людини - права на інформацію. Але під час впровадження цифри велика кількість місцевих мовників не потрапили до мультиплексів. Крім того, існує проблема про яку зараз майже ніхто не говорить - це покриття цифрового мовлення. Є регіони, зокрема на заході та півдні, де цифра не покриває значний відсоток територій. І якщо вимкнути у 2015 році аналогове мовлення, населення може залишитися без інформації, а це вже питання національної безпеки», - сказав голова правління НАМ.

 

17 червня Геннадія Сергєєва було висунуто в кандидати до Нацради за рішенням загального голосування серед усіх членів асоціації. За кандидатуру пана Сергєєва проголосувало 56% членів асоціації. Окрім пана Сергєєва на голосування виносилися ще дві кандидатури: Ольга Герасим'юк, телеведуча, народний депутат України 5-го і 6-го скликань (підтримало 31%) та Дмитро Добродомов, керівник медіахолдингу ZIK (підтримало 13%).

 

На заклик опозиційний нардепів щодо висування єдиного кандидата в Нацраду пан Сергєєв сказав: «До обрання єдиного кандидата від опозиції я ставлюсь позитивно, але обережно. Дуже важливо, щоб це була людина з професійного середовища, а не політик». Він вважає поганою практику, коли Нацрада формується за поданням політиків, а не професійного середовища: «Ті люди, які приходять до Нацради, не до кінця розуміють проблеми індустрії».

 

Члени НАМ, які голосували за Геннадія Сергєєва, вважають, що в Нацраді має працювати досвідчений практик, представник галузі.

 

«Чим більше представників галузі буде в Нацраді, тим краще буде всім учасникам ринку, адже важливо, щоб у регуляторному органі була людина, до якої ми могли б апелювати», - сказав Володимир Фомін, радіокомпанія «Західний полюс», Івано-Франківськ.

 

«НАМ - галузеве об'єднання, відповідно ми зацікавлені, щоб у головному контролюючому органі був представник галузі, людина, яка має досвід створення телерадіокомпаній. Геннадій Анатолійович - керівник мультимедійної структури з великим досвідом, активно співпрацює з колегами в Україні і за кордоном. Крім того, це професіонал, прозора та відкрита людина, добре знайома в тому числі і в Нацраді, адже він послідовний активіст галузі», - аргументував Олексій Філатов, ТРК «ОРТА-Форум», Житомир.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6608
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
666666
3491 дн. тому
Хай ця падлюка добродомов розкаже про свого діда, як він у Львові “асвабаждав”, а тепер внучок вирішив продовжити його діяльність.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду