Заява Державного комітету телебачення і радіомовлення України щодо ситуації навколо «Укртелефільму»

7 Лютого 2007
19301
7 Лютого 2007
18:10

Заява Державного комітету телебачення і радіомовлення України щодо ситуації навколо «Укртелефільму»

19301
Офіційно заявляємо: ми відповідальні перед державою за те, щоб «Укртелефільм» розвивався виключно у профільному і професійному напрямі і повернув собі славне ім’я.
Заява Державного комітету телебачення і радіомовлення України щодо ситуації навколо «Укртелефільму»

«Детектор медіа» вже неодноразово писала про ситуацію на студії «Укртелефільм». 1 лютого студію очолив Ігор Кошара. Сьогодні ми публікуємо офіційну заяву Держтелерадіо з приводу ситуації, що склалася на студії.

 

«Укртелефільм» є державним підприємством, що входить до сфери управління Держкомтелерадіо. Саме Держкомтелерадіо, згідно з законодавством, уповноважене керувати підприємством, здійснювати контроль за державними  коштами та майном, що знаходяться в користуванні Укртелефільму,  збільшувати надходження до бюджету.

 

Підкреслюємо, що майно і кошти, які є у користуванні Студіїї, і кошти, якими вона оперує, належать виключно державі. Ні керівникам Студії, ні трудовому колективу – а Українській державі. І саме держава уповноважила Комітет управляти цим майном і коштами.

 

З метою забезпечення ефективного управління, усунення порушень, виявлених в ході перевірок ГоловКРУ та Держкомтелерадіо (як орган управління має право в будь-який момент перевіряти стан справ на підприємстві) було прийняте рішення щодо кадрових змін.

 

Звільнене керівництво «Укртелефільму» має право звернутися до суду. Однак доки немає рішення суду про неправомірні дії Комітету, воно зобов'язане (як і нинішні співробітники Студії) виконувати накази Комітету.

 

На даний момент колишнє керівництво «Укртелефільму» (В.Аніщенко, І.Артеменко та ін.) підбурює трудовий колектив, вводить його в оману, шантажує, погрожує новому Керівнику Студії і працівникам Комітету. Вони саботують усі рішення Держкомтелерадіо, не допускають на робоче місце нового керівника Студії, не віддають печатку.

 

Крім того, вказані особи вводять в оману деяких народних депутатів України, Голову Національної ради з питань культури і духовності при Президенті України М. Жулинського, які, не розібравшись у ситуації, вживають заходів щодо підтримки незаконних дій  колишнього керівництва «Укртелефільму».

 

Цинічно прикриваючись почесним званням і заслугами колишнього директора О. Бійми, вони вже багато років обкрадають державу, чим призвели до занепаду студію «Укртелефільм», а її працівників до злиднів (середня зарплата на підприємстві за 2006 р. склала близько 660 грн.).

 

Також неправомірно і у збиток державі приватному забудовнику житла було віддано земельну ділянку. Квартири, які є державною власністю та одержані в обмін на землю, що належить киянам, керівники студії мали намір продати, а гроші поділити між собою. При цьому вони обманули працівників Студії, пообіцявші їм частку від цих грошей. Обман полягає у тому, що вони не мають жодних прав продавати квартири, які по суті належать державі.

 

Під час перевірок було викрито значні порушення законодавства, тому Держкомтелерадіо зобов’язане вжити заходів щодо припинення корупційних схем, навести лад на підприємстві, вдвічі підвищити зарплату, зробити ремонт в адмінбудівлі та знімальних павільонах, забезпечити технічне переоснащення Студії. Вона і надалі буде знаходитися за нинішньою адресою і ще розшириться.

 

Офіційно заявляємо: ми відповідальні перед державою за те, щоб «Укртелефільм» розвивався виключно у профільному і професійному напрямі і повернув собі славне ім’я.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду