Суд заборонив Divan.tv транслювати СТБ

Суд заборонив Divan.tv транслювати СТБ

27 Травня 2013
7451
27 Травня 2013
19:12

Суд заборонив Divan.tv транслювати СТБ

7451
Суд заборонив Divan.tv транслювати СТБ
Суд заборонив Divan.tv транслювати СТБ

Телеканал СТБ виграв у першій інстанції судову справу проти OTT-сервісу Divan.tv. Про це повідомляє Inpress.ua з посиланням на газету «Капитал».

 

Своїм рішенням Господарський суд міста Києва зобов'язав Divan.tv припинити трансляцію телеканалу СТБ, а також сплатити 1,1 тис. грн. судового збору.

 

Директор юридичної компанії «Віндекс», що представляла інтереси СТБ, Павло Миколюк повідомив «Детектор медіа», що суд задовольнив позовні вимоги в повному обсязі, а саме визнав діяльність Divan.tv з ретрансляції незаконною і заборонити таку ретрансляцію. Вимог матеріальної компенсації в позові не було.

 

У прес-службі Divan.tv «Детектор медіа» повідомили, що вже подали апеляцію на це рішення суду, оскільки «не розуміємо, у чому звинувачують нашу компанію». «Ми не порушили жодного пункту договору, який уклали з телеканалом СТБ, тому нам самим цікаво, у чому саме нас звинувачують».

 

Пан Миколюк натомість заявив, що «договору немає - цей факт визнано судом, оскільки його не може надати жодна зі сторін». «Позиція Divan.tv - що вони здійснюють ретрансляцію за технологією OTT, яка не ліцензується, тому вони можуть це робити. Але щоб здійснювати трансляцію універсальної програмної послуги, яка не потребує укладання угоди, необхідно мати ліцензію Національної ради, якої Divan.tv не має. Тому в нас і були вимоги припинити таку ретрансляцію», - зазначив юрист.

 

Нагадаємо, на початку квітня два телеканали медіагрупи StartLightMedia - СТБ і Новий канал - подали позови до Господарського суду Києва з вимогою зобов'язати Divan.tv припинити трансляцію їхніх програм. У квітні позов виграв Новий канал. У Divan.tv оскаржили це рішення.

 

Divan.tv надає послуги інтерактивного телебачення за технологією OTT (Over the Top) з використанням IP-протоколу. Телевізійний сигнал абоненти приймають з допомогою спеціальних телетюнерів. Окрім того, частина телеканалів доступна і на сайті Divan.tv, переглянути їх можна з допомогою спеціального браузера.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду