Стартував спільний проект LB.ua та Ірини Соломко «Диспетчерська добрих справ»

12 Квітня 2013
7132
12 Квітня 2013
18:24

Стартував спільний проект LB.ua та Ірини Соломко «Диспетчерська добрих справ»

7132
Журналісти спробують допомогти тим, хто потребують допомоги, і тим, які хочуть допомогти
Стартував спільний проект LB.ua та Ірини Соломко «Диспетчерська добрих справ»

Створено комунікаційний майданчик, мета якого - допомогти зустрітися тим, хто потребує допомоги, і тим, хто готовий таку допомогу надати. Про це повідомляє сайт Lb.ua.

 

«Сьогодні проект, який називається "Диспетчерська добрих справ", стартував на ФБ, і я дуже вірю в те, що він зможе стати справжньою комунікаційним майданчиком, де люди будуть обмінюватися інформацією і допомагати один одному, - пише у своєму блозі ініціатор проекту кореспондент журналу "Корреспондент" Ірина Соломко. - Адже рівень внутрішнього розвитку людини можна оцінити по тому, наскільки він доріс до того стану, коли замість того, щоб брати, він хоче віддавати. Всупереч цинізму і черствості, якими просякнуте сучасне українське суспільство, людей, які перейшли на цей самий рівень розвитку і хочуть просто так допомагати іншим, стає все більше».

 

«Диспетчерська добрих справ» - комунікаційний майданчик, на якій автори проекту, спробують сконтактувати тих, хто потребує допомоги з тими, хто може і хоче її надати.

 

«Ми націлені на малі, але від цього не менш важливі і потрібні справи. Наприклад, допомога сироті, який живе впроголодь з бабусею і мріє про кросівки. Щоб зробити цю дитину щасливою, достатньо кількох сотень гривень. Таку допомогу цілком може надати середньостатистична сім'я, яка живе у великому місті і в якій двоє працює на посадах середньої ланки. Це також може бути і допомога самотньому старому, який живе у вас по сусідству, і мріє про теплий одяг, взуття, телевізор або комп'ютер, або ж збір коштів на лікування інваліда», - розповідає ініціатор проекту.

 

«Диспетчерська добрих справ» не обмежує тематику допомоги, щоб охопити найбільш ширше коло людей, які її потребують. «У той же час хотіла б звернути увагу на те, що "Диспетчерська добрих справ" не є благодійною організацією, яка займається безпосереднім збором коштів. Це місце, де люди обмінюються інформацією», - пише Ірина.

 

Щоб історія про вас або про те, людину, яка потребує самої різної допомоги, з'явилася в «Диспетчерській добрих справ», потрібно надіслати листа на електронну адресу: ddd@lb.ua.

 

У листі мають бути вказані: ПІБ; контакти; місто; суть проблеми; шляхи її вирішення (тобто яким чином ви самі бачите надання допомоги: переказ коштів на платіжні карти, пересилання допомоги поштових служб і т.п.); документи (фото), що підтверджують наявність проблеми.

 

Ініціатори проекту звертають увагу, що листи, які не матимуть вищевикладену інформацію, не розглядатимуться. Правильно оформлені листи будуть проходити попередню перевірку адміністрацією проекту, щоб уникнути шахрайства та поширення неправдивої інформації. Тільки після цього історія буде публікуватися в «Диспетчерській добрих справ».

 

Щоб допомогти, достатньо зайти на сторінку «Диспетчерської добрих справ» і прочитати історії людей.

 

«P.S. Якщо у когось, хто прочитав мій блог, з'явилося бажання приєднатися до цієї ініціативи і допомогти в обробці інформації та її розміщенні, пишіть Ірині Соломко на anirisol@ukr.net», - зауважує ініціатор проекту.

 

«Детектор медіа»

 

Фото -  blogs.lb.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7132
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду