У справі Коломойського проти Роднянського з’явились нові докази

12 Липня 2006
23490
12 Липня 2006
18:48

У справі Коломойського проти Роднянського з’явились нові докази

23490
У справі Коломойського проти Роднянського з’явились нові докази

Сьогодні Печерський районний суд столиці продовжив розгляд справи за позовом Ігоря Коломойського проти Олександра Роднянського за право володіння часткою у статуному фонді Групи «Студія «1+1».

У судовому засіданні, окрім позивача і відповідача, третьою стороною виступає іноземна компанія «Інтер-медіа». Як раніше повідомляла ТК, за інформацією ТОВ „1+1”, її власниками є: компанія Сentral Мedia Еnterprises (60% статутного фонду), а також Олександр Роднянський і Борис Фуксман (по 20% кожний). Але голова ради директорів каналу Олександр Роднянський має право розпоряджатися 70% „1+1”, інші 30% знаходяться у власності дочірньої компанії СМЕ - „Інтер-медіа”.

Нагадаємо, що на минолому засіданні, яке відбулось 7 липня, було оголошено перерву у зв’язку з витребуванням у нотаріуса Анжеліки Козіної повідомлення про вручення почтового відправлення на ім’я Роднянського. Дане відправлення мало повідомити відповідача про надходження на депозит нотаріуса на його ім’я завдатку за частку у статутному фонді «Студії «1+1».

Такі документи були сьогодні передані суду представником Коломойського Вячеславом Карташовим та приєднанні до матеріалів справи. Обговорення цих доказів відбудеться завтра.

Крім цього матеріали справи доповнились ще одним документом. Представник третьої сторони, компанії «Інтер Медіа», Стельмащук, подав клопотання про долучення у якості доказу письмових свідчень представника компанії «СМЕ» Роберта Бьорка. Пан Бьорк був одним з учасників зустрічі Олександра Роднянського, Ігоря Коломойського та Бориса Фуксмана 21 червня 2005 року в Женеві. Саме ця подія є одним з головних фактів, на основі яких позивачі обгрунтовують свої позовні заяви. На думку сторони позивача саме в Женеві було досягнено основних домовленостей про придбання прав на частку «1+1». Те, що переговори велися вони підтверджують свідченнями Тимура Новикова (група «Приват» - «ТК»), і відбувались вони саме в його присутності.

Проте Роберт Бьорк у своїх письмових свідченнях взагалі заперечує присутність Новікова під час зустрічі Роднянського, Коломойського та Фуксмана. Він запевняє що зустріч цієї «трійки» була між 19 та 20 годиною. Сам же Новіков прибув на місце перемовин не раніше 23:00.

Більш детальне обговорення та вивчення нових доказів відбудеться завтра, 13 липня, о 10 годині ранку. На даний час у судовому засіданні оголошено перерву.

Довідка ТК:

14 жовтня  2005 року Ігор Коломойський подав позов з вимогою визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студія „1+1”. Однак засновники компанії стверджують, що такої угоди не було. Перше судове засідання у справі відбулося 2 грудня 2005 року. На сьогодні відбулось понад 30 судових засідань. 8 червня у судовому засіданні давав свідчення Борис Фуксман. Попередні засідання, які мали відбутись  23 червня та 3 липня, було перенесені через неявку Роднянського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23490
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду