Проект Закону України

5 Листопада 2003
954
5 Листопада 2003
19:30

Проект Закону України

954
Проект вноситься народним депутатом України М. Томенком (реєстр. картка №286) Верховна Рада України постановляє:.
Проект Закону України
I. Внести зміни до Закону України “Про вибори Президента України” (Відомості Верховної Ради (ВВР), 1999, №14, ст.81 із змінами, внесеними згідно із Законами №740-XIV (740-14) від 16.06.99, ВВР, 1999, №28, ст.237 №1021-XIV (1021-14) від 08.09.99, ВВР, 1999, №44, ст.387 №2171-III (2171-14) від 21.12.2000, ВВР, 2001, №9, ст.38 №762-IV (762-15 ) від 15.05.2003):

1.У статті 15:

Доповнити частину другу статті новим пунктом 6 такого змісту:

“6) забезпечує виготовлення і розміщення на загальнодержавних каналах теле- і радіомовлення інформаційних програм для виборців з роз’ясненням основних принципів проведення виборів, ролі виборів у житті суспільства та держави, процедури голосування, прав та обов’язків виборців, механізмів контролю за дотриманням законодавства про вибори Президента України.”

У зв’язку з цим, пункти 6-11 частини другої статті вважати відповідно пунктами 7-12.

У пункті 8 частини другої статті після слів “відповідні рахунки” додати слова:

“, публікує в установленому цим Законом порядку та в строки фінансові звіти про загальний розмір та джерела надходжень до особистого виборчого фонду (включно із зазначенням осіб, які здійснили пожертвування на загальну суму понад 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), фінансові звіти про використання цих коштів”.

2. У частині п’ятій статті 21 Закону слова “передвиборної агітації” замінити словами “витрат на виборчу кампанію”.

3.Частину другу статті 29 Закону викласти у такій редакції:

“2. Достовірність відомостей, поданих у декларації, перевіряється Державною податковою адміністрацією України за дорученням Центральної виборчої комісії. Інформація про виявлені в декларації кандидата в Президенти України неправдиві, неповні або неточні відомості оприлюднюється Центральною виборчою комісією України.”

4.Доповнити Главу 5 Закону новою статтею 30-1 такого змісту:

“Стаття 30-1. Принципи ведення передвиборної агітації кандидатами в Президенти України.

Передвиборна агітація кандидатами в Президенти України ведеться з дотриманням принципів:

-законності;

-відкритості;

-добросовісної змагальності кандидатів;

-заборони участі в передвиборній агітації органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб;

-недопущення переваг окремих кандидатів, які можуть виникати у зв’язку з їх посадовим становищем;

-забезпечення необхідного мінімуму передвиборної агітації кандидата за рахунок коштів Державного бюджету України;

-платності розповсюдження агітаційних матеріалів;

-рівноправного доступу кандидатів до засобів масової інформації;

забезпечення права на відповідь та спростування.”

5.У статті 31 Закону:

Доповнити частину восьму статті після слів “може забезпечувати виготовлення” словами “друкованих та” та після слів “по три примірники друкованих матеріалів,” словами “а також по зразку інших матеріалів,”.

Частину дев’яту статті викласти у такій редакції:

“9. Усі матеріали передвиборної агітації повинні містити інформацію про організацію, установу та осіб, відповідальних за їх виготовлення, вихідні дані установи, що здійснила виготовлення, відомості про загальну кількість відповідних матеріалів.”

Частину десяту статті після слів “забезпечують наявність на них” доповнити словами “та доступність для огляду”.

Останнє речення частини десятої статті виключити.

Доповнити статтю новою частиною одинадцятою такого змісту:

“11. Забороняється розміщення матеріалів передвиборної агітації на будівлях, що є пам'ятками архітектури; на деревах; на території підприємств транспорту загального користування, метрополітену, зовнішній та внутрішній поверхнях транспортних засобів та споруд підприємств транспорту загального користування і метрополітену; в приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування; в місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.”

6.У статті 32 Закону:

Частину першу статті викласти у такій редакції:

“1. Кандидатам у Президенти України надається право користування державними засобами масової інформації шляхом надання їм рівноцінного і однакового за обсягом часу мовлення на загальнодержавному рівні і в межах окремого виборчого округу за кошти Державного бюджету України.

Конкретний обсяг радіо- і телепередач передвиборної агітації кандидатів за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів, на загальнодержавному рівні встановлюється Центральною виборчою комісією, у територіальних виборчих округах - територіальними виборчими комісіями.

Ефірний час для проведення передвиборної агітації надається державними телерадіоорганізаціями між дев'ятнадцятою і двадцять другою годинами. Конкретний час виходу в ефір радіо- і телепередач передвиборної агітації визначається відповідними виборчими комісіями за погодженням з керівниками засобів масової інформації.

Черговість виходу в ефір радіо- і телепередач передвиборної агітації кандидатів у Президенти України встановлюється Центральною виборчою комісією шляхом жеребкування.

Телерадіокомпаніям забороняється переривати передвиборні агітаційні програми, в тому числі рекламою товарів, робіт, послуг.”

Доповнити частину четверту статті новим реченням такого змісту:

“Телерадіоорганізації не пізніше ніж за 120 днів до дня виборів зобов’язані опублікувати в друкованих засобах масової інформації розцінки вартості ефірного часу і надіслати їх Центральній виборчій комісії і територіальним виборчим комісіям.”

Частину п’яту статті викласти у такій редакції:

“5. У разі оприлюднення в засобах масової інформації недостовірних, спотворених чи неточних, на думку кандидата у Президенти України, матеріалів про нього, ці засоби масової інформації протягом семи днів, але не пізніш як за один день до дня виборів, зобов'язані надати кандидату в Президенти України, щодо якого поширені такі матеріали, такий же час на радіо або телебаченні чи таку ж друковану газетну площу для спростування недостовірних матеріалів або відповіді.”

7.У статті 33 Закону:

Частину п’яту статті викласти у такій редакції:

“5. Радіо- і телепередачі передвиборної агітації кандидатів за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів, місцевих компаній не повинні збігатися у часі з аналогічними передачами на загальнодержавних каналах мовлення.”

Частину шосту статті викласти у такій редакції:

“6. Внесення агітаційних матеріалів та/або політичної реклами кандидатів у Президенти України до інформаційних телерадіопрограм не допускається.”

Частину дев’яту статті викласти у такій редакції:

“9. При оприлюдненні результатів опитувань громадської думки повинна бути ідентифікована організація, що проводила опитування, організація чи партія, що замовляла проведення та сплатила за проведення опитування, розмір вибірки, розмір похибки і дата проведення опитування. Організація, яка оприлюднює результати опитування, повинна чітко означити, що результати опитування вказують на стан громадської думки лише на момент його проведення.

За 15 днів до дня голосування забороняється розповсюджувати інформацію про результати соціологічних досліджень і опитувань громадської думки щодо кандидатів у Президенти України в будь-якій формі і в будь-який спосіб.”

Частину десяту статті викласти у такій редакції:

“10. Забороняється розміщувати передвиборну агітацію кандидатів у Президенти України в програмах (передачах) іноземних телерадіоорганізацій, які транслюються (ретранслюються) на територію України.”

У частині одинадцятій статті слова “(у робочий час)” виключити.

Доповнити статтю новою частиною п’ятнадцятою (з відповідним зсувом нумерації частин) такого змісту:

“15. Забороняється здійснення передвиборної агітації шляхом організації і проведення від імені, за підтримки кандидата в Президенти України та/або за рахунок його особистого виборчого фонду масових видовищних (спортивних, концертних тощо) заходів.”

Частину п’ятнадцяту статті викласти у такій редакції:

“15. Забороняється проведення передвиборної агітації в день, що безпосередньо передує дню виборів, та в день голосування.”

У частині сімнадцятій статті слово “шістнадцятій” замінити словом “сімнадцятій”.

8.Частину другу статті 34 Закону викласти у такій редакції:

“2. Оплата виготовлення і розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів кандидата та/чи оплата проведення інших агітаційних заходів за рахунок коштів не з особистого виборчого фонду кандидата забороняється.”

9.У статті 35 Закону:

У частині першій статті слова “може мати особистий виборчий фонд” замінити словами “повинен мати особистий виборчий фонд”.

У частині першій статті слова “благодійних організацій та” виключити.

Частину другу статті викласти у такій редакції:

“2. Будь-які умови, домовленості та угоди між пожертвувачем і кандидатом, партією (блоком) у зв’язку з перерахуванням коштів до виборчого фонду кандидата, є недійсними.”

Частину четверту статті виключити з відповідним зсувом нумерації частин.

Частину п’яту статті викласти у такій редакції:

“5. Після реєстрації кандидат у Президенти України зобов’язаний відкрити рахунок свого виборчого фонду в установі банку України. За письмовою заявою кандидата у Президенти України установа банку України за місцем знаходження Центральної виборчої комісії зобов'язана відкрити рахунок з грифом "Виборчий фонд" на його ім'я. Кандидат у Президенти України має право відкрити лише один рахунок виборчого фонду, лише в одній установі банку і лише у національній валюті України.”

Доповнити статтю після частини п’ятої новими частинами (з відповідним зсувом нумерації частин) такого змісту:

“5. Послуги установи банку, пов'язані з відкриттям і закриттям рахунку виборчого фонду, надаються безоплатно. Установа банку за користування коштами, що знаходяться на рахунку виборчого фонду, відсотки не нараховує і не сплачує.

6. Установа банку не пізніше наступного робочого дня після дня відкриття рахунку виборчого фонду кандидата у Президенти України, повідомляє про відкриття рахунку та його реквізити Центральну виборчу комісію.

7. Інформація про відкриття рахунку відповідного виборчого фонду та його реквізити одноразово публікується Центральною виборчою комісією в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", територіальною виборчою комісією - в одному з місцевих державних або комунальних друкованих засобів масової інформації за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів. Подальша інформація про реквізити рахунку виборчого фонду публікується у друкованих засобах масової інформації за рахунок відповідного виборчого фонду.”

У частині шостій статті слова “та Державною податковою адміністрацією України” виключити.

Частину сьому статті викласти у такій редакції:

“7. Кандидат у Президенти України зобов’язаний надати Центральній виборчій комісії України фінансові звіти про загальний розмір та джерела надходжень до особистого виборчого фонду (включно із зазначенням осіб, які здійснили пожертвування на загальну суму понад 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), фінансові звіти про використання цих коштів не пізніше, ніж за 50, 30, 10 днів до дня виборів (з інформацією станом відповідно за 55, 35 і 15 днів до дня виборів) та 5 днів після дня виборів. Центральна виборча комісія України публікує вказані звіти у газетах “Голос України” та “Урядовий кур’єр” не пізніше, ніж на 5 день з дня їх надання кандидатами у Президенти України.”

Частину восьму статті виключити.

Частину одинадцяту статті виключити.

У частині тринадцятій статті слова “установою ощадного банку” замінити словами “установою банку України”.

У частині шістнадцятій статті слова “може здійснюватися лише в безготівковому порядку” замінити текстом наступного змісту: “здійснюється в безготівковій формі. У готівковій формі кандидату в Президенти України дозволяється використати з особистого виборчого фонду кошти в сумі не більше 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.

У частині сімнадцятій статті слова “за день до виборів” замінити словами “в день виборів”.

II. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Голова Верховної Ради України В.Литвин
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
954
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду