Пінчук довірив свій бізнес москвичамУП

24 Квітня 2003
642
24 Квітня 2003
13:41

Пінчук довірив свій бізнес москвичамУП

642
З початку 2003 року практично всі керівні посади у компанії "Інтерпайп" зайняли росіяни.
Пінчук довірив свій бізнес москвичамУП
Як пише російська газета "Ведомости", у січні цього року "Інтерпайп" очолив колишній заступник голови правління "Альфа-банку" Євген Бернштам. Своїм переходом він ініціював масову експансію російських топ-менеджерів в Україну. За три місяці в "Інтерпайп" перейшли семеро відомих російських керівників.

"Всі менеджери, що війшли у команду Бернштама, - професіонали високого рівня, є серед них і зірки першої величини", - пишуть "Ведомости". "В Україні таких фахівців просто немає", - переконаний Ігор Шехтерман, партнер хедхантінгового (кадрового) агентства "Росексперт". Він виконував велику частину замовлень на підбір керівників для "Інтерпайпа", і кожному з п'яти топ-менеджерів запропонували річну винагороду від $150 000 до $400 000.

Вони отримали приблизно на 20-30% більше того, що мали у Росії, - відзначають "Ведомости".

Прихід росіян був ініційований акціонерами "Інтерпайпу", які зараз не беруть участі в управлінні бізнесом, пояснює Бернштам. Найбільший з акціонерів - Віктор Пінчук. Євгена Бернштама покликали в "Інтерпайп" для реструктуризації багатогалузевого бізнесу: під його керівництвом всі активи корпорації повинні стати більш керованими, а компанія – публічною, пишуть "Ведомости".

Експансія російських менеджерів в "Інтерпайп" ще не закінчена. Незабаром на керівні позиції (у тому числі директора з персоналу) прийдуть ще 2 - 3 людини з Росії, заявив Євген Бернштам газеті.

"Такого масового переходу росіян в одну компанію, яка працює за кордоном, я не пам'ятаю", - говорить Шехтерман.

Менеджери вирішилися поїхати в Україну, передусім, "під Бернштама", переконаний Шехтерман. "З його слів, заманити запитаних менеджерів на відсталу у значенні бізнесу Україну було непросто", - відзначає російське видання.

Один з тих, хто перейшов в "Інтерпайп", Михайло Родченков говорить, що для нього головним мотиватором при прийнятті рішення були кар'єрні перспективи. У консалтингу й аудиті можливостей для зростання у Москві не так вже багато. Тому робота на ключовій позиції у виробничій компанії укупі з авторитетом Бернштама виглядала для нього дуже привабливо.

Згідно з "Ведомостями", виконавчим директором і головою правління "Інтерпайпу" став Ігор Ярославцев, який у минулому займав ключові позиції у "Сєвєрсталі" та ОМК. Його заступником з розвитку бізнесу призначений Сергій Соколов, який до цього очолював Череповецький сталепрокатний завод, який належав "Сєвєрсталі", а потім працював гендиректором Виксунського металургійного заводу.

Консультантом Бернштама з організації бізнесу став відомий у світі консалтінгу Лев Ніколау, колишній співробітник McKinsey & Company і співвласник московської мережі інтернет-кафе Cafemax. Керівника для енергетичного дивізіону знайшли у Бразилії - це росіянин Євген Романов, колишній фінансовий директор бразильського офісу американської енергетичної компанії AES. Продажем у далеке зарубіжжя управляє Даніель Валк, який донедавна очолював один з дивізіонів "СУАЛу". Департаментом взаємовідносин з фінансовими інститутами доручено керувати Сергію Скатерщикову, який раніше очолював такий же напрям в ОМЗ. Михайло Родченков, який працював керівником департаменту в аудиторській компанії ФБК, став начальником департаменту фінансового контролінгу.

"Ведомости" зазначають, що російські топ-менеджери все активніше перебираються в українські компанії. Не так давно український підрозділ Mars очолив росіянин Олександр Малах, а фінансовим директором Wimm-Bill-Dann-Україна стала також росіянка Вікторія Горецька. УП

Читайте по темі:

На рекламном рынке очередной передел
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду