Громадська рада з питань свободи слова та інформації готова допомогти в реалізації положень Указу Президента “Про додаткові заходи із забезпечення відкритості влади”

9 Вересня 2002
545
9 Вересня 2002
13:18

Громадська рада з питань свободи слова та інформації готова допомогти в реалізації положень Указу Президента “Про додаткові заходи із забезпечення відкритості влади”

545
На адресу Президента України Леоніда КУЧМИ надійшов лист від тринадцяти громадських організацій України, що входять до Громадської ради з питань свободи слова та інформації.
Громадська рада з питань свободи слова та інформації готова допомогти в реалізації положень Указу Президента “Про додаткові заходи із забезпечення відкритості влади”
Це, зокрема, Асоціація видавців періодичної преси, Інститут масової інформації, «Інтерньюз Україна», Міжнародний фонд «Відродження», Незалежна асоціація мовників, IREX ProMedia. Як повідомили УНІАН в управлінні інформації та зв’язків з громадськістю Адміністрації Президента України, вони висловили свою підтримку прагненням Президента України «сприяти відкритості у діяльності органів державної влади, про що свідчить підписання Указу Президента «Про додаткові заходи щодо забезпечення відкритості у діяльності органів державної влади».

Як зазначається в листі, громадські організації готові надати допомогу в реалізації положень Указу і сподіваються, що залучення експертів із неурядових організацій до досліджень практики виконання Закону «Про інформацію» та інших нормативно-правових актів буде максимально відкритим, базованим на плюралізмі думок. Довідка УНІАН. 31 липня 2002 року Президент України Леонід КУЧМА підписав Указ "Про додаткові заходи щодо забезпечення відкритості у діяльності органів державної влади". Коментуючи причини появи цього указу, Президент України Леонід КУЧМА зазначив, що "необхідно запровадити нові "технології прозорості" для того, щоб суспільство могло контролювати владу". За словами Л.КУЧМИ, "будь-яке нормальне суспільство повинно мати досить високий рівень довіри до уряду, до державної влади. Не секрет, що такої довіри сьогодні недостатньо. Тому влада зобов'язана відкритися, піти назустріч суспільству". За словами Президента, указом "Про додаткові заходи із забезпечення відкритості діяльності органів державної влади" він доручив уряду проаналізувати, наскільки доступна суспільству і кожному громадянинові зокрема відкрита інформація. Згідно з указом, уряд має вивчити всю сукупність нормативних актів з цієї теми і практику їхнього виконання, а пізніше за результатами цього аналізу підготувати доповідь уряду. Потім цю проблему буде винесено на публічне обговорення, на основі результатів якого вдосконалюватиметься і переглядатиметься чинне законодавство.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду