Постанова Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання".

25 Грудня 2005
1429
25 Грудня 2005
15:07

Постанова Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання".

1429
Про хід виконання вимог пунктів 1-3 цієї Постанови Верховна Рада України заслуховуватиме Голову Держкомітету телебачення і радіомовлення України, керівників Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України щомісяця, а у разі встановлення прямого порушення посадовцями вимог цієї Постанови приймає рішення про їх службову невідповідність. Постанова Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання".
Постанова Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання".
З метою ширшого, повнішого і об’єктивного інформування громадян України про діяльність єдиного законодавчого органу країни Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1. Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, Державному комітету телебачення і радіомовлення України відповідно до вимог законів України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації", "Про поставки продукції для державних потреб", Бюджетного кодексу України:

у межах коштів, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" на висвітлення діяльності народних депутатів України через засоби телебачення і радіомовлення, забезпечити розміщення державного замовлення на висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання в порядку, визначеному цією Постановою, на каналах Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України та інших телерадіоорганізацій України;

у межах коштів, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" на виробництво телерадіопрограм для державних потреб, у порядку, визначеному цією Постановою, розмістити державне замовлення, визначивши його обсяг і порядок фінансування Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України та інших телерадіоорганізацій України.

2. Національній телекомпанії України:

забезпечити пряму трансляцію на Першому Національному каналі відкриття та закриття сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання;

у дні пленарних засідань Верховної Ради України та проведення "Днів Уряду України" у Верховній Раді України забезпечити на каналі УТ-1 трансляцію у вечірній час інформаційної програми "Щоденник Верховної Ради України" тривалістю 15 хвилин. Виробництво програми покласти на парламентську телерадіоорганізацію; забезпечити трансляцію на каналах УТ-1 щотижневих, по суботах, у прямому ефірі 45-хвилинних передач "Парламент" за участі в них на пропорційній основі представників депутатських фракцій (груп) та позафракційних народних депутатів України. Організацію цих передач покласти на Апарат Верховної Ради України, парламентську телерадіоорганізацію, з погодженням плану-графіка участі народних депутатів України із керівниками депутатських фракцій (груп).

3. Національній радіокомпанії України:

забезпечити пряму трансляцію в ефірі на Першому каналі Національної радіокомпанії України та по проводовій трансляційній мережі відкриття та закриття сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання;

здійснювати пряму трансляцію пленарних засідань Верховної Ради України (вівторок та четвер з 10 до 18 години, середа та п'ятниця з 10 до 14 години) на Першому каналі Національної радіокомпанії України та по проводовій трансляційній мережі;

забезпечити трансляцію в прямому ефірі щотижневих 45-хвилинних тематичних передач за участі в них на пропорційній основі представників депутатських фракцій (груп), позафракційних народних депутатів України;

забезпечити висвітлення парламентських слухань і "Днів Уряду України" в обсягах, визначених Головою Верховної Ради України згідно з пропозиціями Погоджувальної ради депутатських фракцій (груп) у Верховній Раді України.

4. Про хід виконання вимог пунктів 1, 2 і 3 цієї Постанови Верховна Рада України заслуховує щомісяця Голову Державного комітету телебачення і радіомовлення України, керівників Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України і в разі встановлення прямого порушення посадовцями вимог цієї Постанови приймає рішення про їх службову невідповідність.

5. Дирекції телерадіопрограм Верховної Ради України:

забезпечити трансляцію пленарних засідань Верховної Ради України на супутниково-кабельному парламентському телеканалі;

у дні роботи профільних комітетів Верховної Ради України здійснювати відеозапис та трансляцію їх засідань на парламентському телеканалі, а також готувати тематичні програми про діяльність народних депутатів України з розміщенням їх на парламентському телеканалі.

6. Редакції газети Верховної Ради України "Голос України" забезпечити постійне і всебічне висвітлення діяльності Верховної Ради України, її пленарних засідань, роботи парламентських комітетів, а також депутатських фракцій (груп), позафракційних народних депутатів України в обсягах, пропорційних їхній чисельності, та заходів, що проводяться у Верховній Раді України;

оперативно подавати докладні звіти пленарних засідань Верховної Ради України з включенням до них за поданням депутатської фракції (групи) результатів пофракційного поіменного голосування народних депутатів України.

7. Керівникові Апарату Верховної Ради України забезпечити: укладання угод з державними та іншими телерадіоорганізаціями про висвітлення роботи Верховної Ради України;

щоденне оперативне інформування вітчизняних і зарубіжних засобів масової інформації про роботу сьомої сесії Верховної Ради України, поширення матеріалів стосовно питань, які вона розглядає.

8. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Голову Верховної Ради України.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1429
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду