Асоціація мережевих телерадіомовників звернулась до народних депутатів із закликом не приймати норму подвійного ліцензування.

11 Квітня 2003
1006
11 Квітня 2003
14:25

Асоціація мережевих телерадіомовників звернулась до народних депутатів із закликом не приймати норму подвійного ліцензування.

1006
А настоювати на отриманні єдиної ліцензії телерадіоорганізаціями.
Асоціація мережевих телерадіомовників звернулась до народних депутатів із закликом не приймати норму подвійного ліцензування.
На думку членів Асоціації, саме подвійне ліцензування може стати наслідком прийняття законопроекту № 2117 „Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про радіочастотний ресурс України" ( стоїть у порядку денному на голосування на 17 квітня 2003 року).

Мережевики звертають увагу депутатів на те, що сьогодні діючий Закон України “Про телебачення та радіомовлення” (стаття 14) встановлює, що ліцензія, яка видається Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, є єдиною законною підставою для користування каналом мовлення.

Разом з цим на практиці телерадіоорганізаціям для користування каналом мовлення доводиться отримувати дві ліцензії: ліцензію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на право користування каналом мовлення та ліцензію Державного комітету зв’язку та інформатизації України на використання радіочастот. Така ситуація значно ускладнює освоєння частот телерадіоорганізаціями, і, як наслідок, ускладнює розвиток телерадіоорганізацій в цілому.

У разі прийняття Верховною Радою, законопроект № 2117:

1.Легалізує подвійне ліцензування – коли двічі ліцензується одна й та ж сама діяльність - що суперечить Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності";

2.Легалізує здійснення двома державними органами тотожної діяльності;

3.Встановить зайві перепони для розвитку галузі та визначить її надмірне державне регулювання, тобто створить можливості адміністративного тиску на ЗМІ і поставить їх під контроль виконавчої влади

4.Погіршить ситуацію із свободою слова в Україні - оскільки, Державний комітет зв’язку та інформатизації України не є незалежним органом, як Національна Рада, то видання ним ліцензій може використовуватися як адміністративний тиск на ЗМІ в Україні.

Окрім того, зареєстровано для розгляду Проект № 3283 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" та готується до внесення нова редакція Закону України "Про телебачення і радіомовлення" - і в цих законопроектах враховується нова демократична прозора позиція видачі єдиної ліцензії телерадіоорганізаціям.

Листа від Асоціації підписав Голова її правління Олександр Асаулюк.

Нагадаємо читачам, що Асоціація мережевих телерадіомовників України (АМТРУ) була створена у 2001 році. Її членами є: „Новий канал”, ICTV, СТБ, М1, Радіо”Довіра”, Радіо”Люкс”, „Хіт-FM”, „Наше радіо”.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду