На ринку праці є надлишок вакансій журналістів – звіт Нацбанку України

На ринку праці є надлишок вакансій журналістів – звіт Нацбанку України

28 Січня 2022
2829
28 Січня 2022
20:31

На ринку праці є надлишок вакансій журналістів – звіт Нацбанку України

2829
Вже до кінця цього року влаштуватися на роботу стане простіше, прогнозують дослідники.
На ринку праці є надлишок вакансій журналістів – звіт Нацбанку України
На ринку праці є надлишок вакансій журналістів – звіт Нацбанку України

На ринку праці є значні складнощі: нікому вдовольняти попит на фахівців у кількох сферах. Про це йдеться у Інфляційному звіті Національного банку України за січень 2022 року.

До категорії слабких профі у звіті зарахували і претендентів на вакансії журналістів – на підставі даних сайтів для пошуку роботи.

«...Зміщення кривої Беверіджа внаслідок зростання кількості вакансій за майже незмінного рівня безробіття у 2021 році свідчить про значні складнощі із заповненням наявних вакансій через невідповідність професій чи кваліфікації, – зазначається у документі. – Це підтверджується і даними сайтів пошуку роботи. На ринку спостерігається надлишок пропозиції топ- менеджерів і керівників середньої ланки, юристів, діловодів, журналістів. Натомість зберігається брак працівників робітничих професій, ІТ, сільського господарства, у тому числі через значний попит на ці професії за кордоном».

Втім, судячи з прогнозу НБУ, надія на краще є.

Як передбачають фахівці, «подальше зростання економіки, поліпшення ділових очікувань підприємств стимулюватиме збільшення попиту на робочу силу на прогнозному горизонті».

Зокрема, цього року більшість підприємств планують розширювати штати співробітників. Через це рівень безробіття знизиться до 9.1% у 2022 році та надалі поступово наближатиметься до свого нейтрального рівня 8.5%. Утім, це триватиме довше, ніж очікувалося, «через посилення диспропорцій на ринку праці, більш тривалі ефекти пандемії на участь у робочій силі та слабше за попередній прогноз відновлення економіки».

Як показує досвід «Детектора медіа», журналісти не так уже й часто дізнаються про вакансії у відомих редакціях видань чи на телеканалах на сайтах для пошуку роботи. Ринку праці у сфері ЗМІ притаманна міграція. З яких причин медійники змінюють роботу та хто з відомих жірналістів отримав гарну роботу, читайте в нашому огляді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду