Документальна стрічка «Україна за кадром»  візьме участь у кіноринку Agora Docs в Греції

Документальна стрічка «Україна за кадром» візьме участь у кіноринку Agora Docs в Греції

3 Червня 2021
2685
3 Червня 2021
13:55

Документальна стрічка «Україна за кадром» візьме участь у кіноринку Agora Docs в Греції

2685
Виробництвом фільму займаються компанія Bosonfilm (продюсерка Олександра Костіна) та канал «UA: Культура».
Документальна стрічка «Україна за кадром»  візьме участь у кіноринку Agora Docs в Греції
Документальна стрічка «Україна за кадром»  візьме участь у кіноринку Agora Docs в Греції
Про це повідомляє пресслужба стрічки.

Документальний фільм «Україна за кадром» режисера Владислава Васильченка відібрали до участі в кіноринку Agora Docs 23-го Фестивалю документального кіно в Салоніках.

Agora Docs – один із найважливіших кіноринків країн Південно-Східної Європи, Середземномор'я та Близького Сходу, який відбудеться з 25 червня по 4 липня в місті Салоніки (Греція).

Концепція документального фільму «Україна за кадром» виникла у команди телеканалу «UA: Культура». Її запропонували продюсерці Олександрі Костіній з компанії Bosonfilm. У жовтні 2019 року Bosonfilm (продюсерка Олександра Костіна) та «UA: Культура» (продюсер, автор сценарію фільму Лук’ян Галкін, продюсерка Юлія Дичук, режисер Владислав Васильченко, режисер монтажу Сергій Байдецький) спільно перемогли на 12-му пітчингу Держкіно.

Як сказав «Детектору суспільного» Лук’ян Галкін, фільм мають закінчити цього року

«Україна за кадром» стала одним із 10 кінопроєктів на стадії завершення виробництва, які було відібрано до участі в секції Agora Docs In Progress. Фільм складається з шести новел, що об'єднані темою так званих міст-привидів та їхніх мешканців, які не полишають мрії про краще майбутнє навіть серед цілковитої руїни та готові їх втілювати своїми руками.

«Для мене участь проєкту в Agora Docs In Progress — це можливість прокомунікувати історію про найдивніші міста України в професійну площину східноєвропейської документалістики. Робота з проблематикою доль героїв та їхніх міст як з темою, що винесена за рамки середовища, є вкрай важливою для роботи над фільмом на даному етапі», – розповів Владислав Васильченко.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року команда Суспільного разом із  компанією Bosonfilm виграли пітчинг Держкіно з фільмом про міста-привиди. Вихід неігрового фільму «Україна за кадром» попередньо був запланований на червень 2020 року. Сума бюджету становила 1,6 мільйона гривень.

Фото: пресслужба фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2685
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду