Провайдери вимагають від Нацради включити сервіс «Едем ТВ» до санкційного списку

Провайдери вимагають від Нацради включити сервіс «Едем ТВ» до санкційного списку

25 Серпня 2020
2356
25 Серпня 2020
11:31

Провайдери вимагають від Нацради включити сервіс «Едем ТВ» до санкційного списку

2356
А також продовжити обговорення Порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій.
Провайдери вимагають від Нацради включити сервіс «Едем ТВ» до санкційного списку
Провайдери вимагають від Нацради включити сервіс «Едем ТВ» до санкційного списку

Група провайдерів закликала Національну раду з питань телебачення та радіомовлення продовжити термін обговорення Порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій і включити IPTV- сервіс «Едем ТВ» до санкційного списку. Про це «Детектор медіа» повідомила голова правління  Асоціації правовласників і постачальників контенту Наталія Клітна.

Таке звернення сформувала робоча група провайдерів за результатами засідання робочої групи з актуальних питань діяльності провайдерів програмної послуги при Нацраді. До її складу входять представники Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення  і телеінформаційних мереж, Спілки операторів телекомунікацій Одеси та Одеської області, Інтернет Асоціації України, «СонаР», «Волі» та «Тріолана».

За словами пані Клітної,  у разі прийняття порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій у тій редакції, в якій наразі пропонує регулятор, із програмної концепції пакетів провайдерів можуть зникнути ателеканали - CNL TV, UA MUSIC, RU MUSIC , 4ever cinema, CGTN Русский, «Беларусь 24», Bollywood HD, AzTV,  KBS World, Fight Network.

«Прийняття документу щодо встановлення вимог до іноземних мовників призведе до обмеження їхньої ретрансляціі в легальних системах платного ТБ. Водночас платформи, які здійснюють ретрансляцію телеканалів без отримання ліцензії провайдера програмної послуги і укладення угод з правовласниками при цьому отримують конкурентні переваги», - зазначила Наталія Клітна.

Саме тому, за її словами, провайдери вимагають включити сервіс «Едем ТВ» до санкційного списку: «Два роки тому ми зверталися до Нацради з приводу впорядкування діяльності цього сервісу і казали про те, що ми відкриті до діалогу з припинення діяльності таких сервісів. Державою і правовласниками був прийнятий комплекс заходів, який виявився недостатнім. Сервіс продовжує свою діяльність, отже ми просимо зробити наступний крок - включити до санаційного списку на підставі тих даних, які є в компетентних органах».

Провайдери вимагають продовжити термін обговорення Порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій на один місяць.

Нагадаємо, минулого року регулятор розробив проект Порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій. Він з’явився у відповідь на заяви українських тематичних каналів щодо нерівних умов, які вони мають у сфері регулювання порівняно з іноземними мовниками: вітчизняним каналам значно простіше працювати на ринку з ліцензією Латвії, Британії, Естонії чи Іспанії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2356
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду