У Росії може з’явитися єдиний вимірювач аудиторії інтернет-ресурсів

У Росії може з’явитися єдиний вимірювач аудиторії інтернет-ресурсів

18 Листопада 2019
1075
18 Листопада 2019
11:58

У Росії може з’явитися єдиний вимірювач аудиторії інтернет-ресурсів

1075
Відповідний законопроект розробляють за участю регулятора - Роскомнагляду
У Росії може з’явитися єдиний вимірювач аудиторії інтернет-ресурсів
У Росії може з’явитися єдиний вимірювач аудиторії інтернет-ресурсів

У Росії регулятор хоче створити єдиного вимірювача аудиторії інтернет-ресурсів. Відповідний законопроект розробляється на базі Медіакомунікаційного союзу (МКС; об'єднує найбільші медіахолдинги й операторів зв'язку) за  участі Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляду). Про це пише російське видання «Коммерсант» з посиланням на робочий документ нового законопроекту.

Він має внести зміни до законів «Про рекламу», «Про інформацію», «Про ЗМІ» та «Про персональні дані». За словами джерел видання, документ розроблявся за участі Роскомнагляду та Медіакомунікаційного союзу. Один з його авторів - начальник правового управління Роскомнагляду Марія Смілянська. Втім, офіційну відповідь відомства «Коммерсант» не отримав.

Передбачається, що Медіакомунікаційний союз проведе тендер з вибору  компанії-вимірювача. Брати в ньому участь готовий вимірювач телеаудиторії Mediascope. Ініціатива повинна торкнутися в тому числі власників онлайн-кінотеатрів і новинних агрегаторів. Вони будуть зобов'язані встановлювати затверджуване Роскомнаглядом програмне забезпечення та передавати інформацію уповноваженій організації. За відмову онлайн-кінотеатрів і новинних агрегаторів передавати дані єдиному вимірювачу їм загрожує заборона на розміщення реклами.

До уповноваженої організації буде застосовуватися низка обмежень, зокрема по частці іноземного володіння - не більше 20%.

З 2016 року подібна схема застосовується в дослідженнях телеаудиторії, єдиним вимірювачем якої стала компанія Mediascope (раніше - TNS Russia). При цьому її власнику - Kantar Media (входить до британського холдингу WPP) - довелося продати 80% компанії державному ВЦИОМ (Всеросійський центр вивчення громадської думки).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1075
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду