У групі «1+1 медіа» вважають тендер Української прем’єр-ліги щодо обрання єдиного телетранслятора неприйнятним

У групі «1+1 медіа» вважають тендер Української прем’єр-ліги щодо обрання єдиного телетранслятора неприйнятним

6 Серпня 2019
2451
6 Серпня 2019
16:19

У групі «1+1 медіа» вважають тендер Української прем’єр-ліги щодо обрання єдиного телетранслятора неприйнятним

2451
Керівник управління спортивних проектів «1+1 медіа» Степан Щербачов називає тендер Української прем’єр-ліги (УПЛ) щодо обрання єдиного телетранслятора неприйнятним.
У групі «1+1 медіа» вважають тендер Української прем’єр-ліги щодо обрання єдиного телетранслятора неприйнятним
У групі «1+1 медіа» вважають тендер Української прем’єр-ліги щодо обрання єдиного телетранслятора неприйнятним

Про це йдеться в його коментарі, розповсюдженому пресслужбою медіагрупи.

«УПЛ знову намагається силовим способом передати всі права до рук одного транслятора. Багато клубів не згодні ні з цим рішенням, ні з політикою, яку зараз проводить Прем'єр-ліга», - зазначив він.

На його думку, тендерні умови УПЛ були «специфічними і не відображали ні ринкової ситуації, ні, тим більше, настроїв футбольного співтовариства».

«Тендер, який проводився і був згаданий Олександром (Олександром Денисовим, директором спортивних каналів «Медіа Групи Україна». - ДМ), був абсолютно неприйнятний для нашої та інших телекомпаній, які могли б бути зацікавлені в придбанні подібного плану прав. Те, що жодна з них, крім каналів "Футбол 1/2", взагалі не проявила жодних активностей, тільки підтверджує той факт, що тендерні умови були специфічними і не відображали ні ринкової ситуації, ні, тим більше, настроїв футбольного співтовариства», - наголосив він.

Також він додав, що не сприймає всерйоз заяви директора телеканалів «Футбол 1» та «Футбол 2» Олександра Денисова, який сказав, що канали групи «1+1 медіа» придбали права на показ матчів низки українських клубів «в обхід тендеру».

«Згідно з установленими правилами, рішення приймаються 2/3 голосів учасників. Тобто, якщо учасників менше восьми, то фактично подібні рішення є нелегітимними. Сьогодні в пулі каналів "Футбол 1/2" сім команд, у "1+1 медіа" ‒ п'ять. Незважаючи на процедурні обмеження і моменти, пов'язані з тим, як ці рішення приймалися в УПЛ, сьогодні, де-факто, немає 2/3 голосів за єдиний пул, тому рішення було однозначно прийнято у непрозорий спосіб. І якщо вже ми говоримо про неправомірність, то неправомірним ми вважаємо саму спробу Прем'єр-ліги без тендера і прозорих умов передати всі права на Чемпіонат в одні руки», - додав він.

При цьому Степан Щербачов звернув увагу на те, що футбольний клуб «Карпати» просив УПЛ передати їм права на рік: «Щоб за цей час цивілізованим шляхом тендеру, переговорів і компромісу вирішити дану проблему і вже в наступному році знайти ту форму, яка влаштує всіх учасників процесу: всі футбольні клуби, а не тільки якусь їх частину, яка вважає себе кращою за інших».

Нагадаємо, футбольні клуби Прем'єр-ліги України не домовилися про створення єдиного телевізійного пула на трансляцію матчів на сезон 2019-2020. Чотири клуби («Динамо», «Зоря», «Десна» та «Дніпро-1») виступили проти створення єдиного телепула. Згодом ці клуби підписали довгострокові контракти  з групою «1+1 медіа». Їхні домашні матчі транслюватимуться на телеканалах «2+2» та УНІАН ТБ.

Після цього «1+1 медіа» підписала контракт із футбольним клубом «Карпати»на показ їхніх домашніх матчів у рамках Прем’єр-ліги України в сезоні 2019/2020.

Після цього директор телеканалів «Футбол 1» та «Футбол 2» Олександр Денисов заявив, що канали групи «1+1 медіа» придбали права на показ матчів низки українських клубів «в обхід тендеру». Через це, за його словами, його канали не надаватимуть відеофрагменти матчів  чемпіонату Україна мовникам групи «1+1 медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2451
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мирослав
1722 дн. тому
В жодній країні ЄС немає монопольного транслятора національного чемпіонату, це законодавчо заборонено. Одні ГеббельсТБ вирішили захапати наш чемпіонат.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду