StarLight Sales запроваджує нову систему продажів телереклами на 2019 рік

StarLight Sales запроваджує нову систему продажів телереклами на 2019 рік

2 Жовтня 2018
3834
2 Жовтня 2018
17:15

StarLight Sales запроваджує нову систему продажів телереклами на 2019 рік

3834
Нова система полягає в можливості купівлі рейтингів за цільовими аудиторіями брендів, нових класах розміщення реклами, нових сезонних коефіцієнтах та інфляції на рівні 45%.
StarLight Sales запроваджує нову систему продажів телереклами на 2019 рік
StarLight Sales запроваджує нову систему продажів телереклами на 2019 рік

Сейлз-хаус StarLight Sales, що продає пряму телерекламу на телеканалах групи StarLightMedia (Новий канал, СТБ, ICTV, М1, М2, «Оце»), запроваджує нову систему продажів телереклами на 2019 рік. Про це повідомляє прес-служба сейлз-хаусу.

Основним нововведенням стане перехід на купівлю клієнтами рейтингів за цільовим аудиторіям своїх брендів. Нова угода передбачатиме можливість для кожного клієнта вибрати до 20 аудиторій для своїх брендів з-поміж 60, запропонованих сейлом. «Завдяки цьому, клієнти отримають більш якісне розміщення з точки зору набору необхідних їм охоплень аудиторії рекламним повідомленням», – пояснюють у сейлз-хаусі.

Розміщення реклами буде автоматизованим. «Завдяки автоматизації, сейлз-хаус бере на себе зобов’язання з виконання планових обсягів рейтингів за комерційними угодами – потижневих та помісячних, і в залежності від ціни клієнта зможе забезпечувати високу якість розміщення, яка важлива для реалізації медійної стратегії клієнтів», – йдеться в повідомленні.

За даними StarLight Sales, уже три роки поспіль спостерігається ситуація, коли в другому півріччі клієнти хочуть купити більшу кількість рейтингів, ніж може запропонувати телебачення. Щоб збалансувати попит і пропозицію, StarLight Sales вирішив змінити аукціонну систему, яка тепер буде побудована за спіральним принципом. «Замість п’яти типів розміщення залишаться тільки два базові – Programmatic та Programmatic Last Call. Першим в ефірі буде розміщуватись клас Programmatic, у порядку від дорожчого до дешевшого клієнта, максимізуючи охоплення за цільовою аудиторією. Після того, як будуть розміщені всі обсяги за класом Programmatic, за таким самим принципом почне розміщуватися клас Programmatic Last Call. Співвідношення Programmatic і Programmatic Last Call і буде визначати рівень ціни і гарантій, які отримає клієнт», – пояснюють у сейлз-хаусі.

Також, сейлз-хаус буде пропонувати окремий клас розміщення – Custom – для тих клієнтів, які орієнтовані на точкове розміщення. Як пояснили в компанії, клієнти матимуть змогу вибирати рекламні блоки у конкретних програмах чи трансляціях з націнкою 25% до ціни Programmatic.

Окрім нових класів розміщення StarLight Sales запроваджує чотири типи сезонних коефіцієнтів: базові (для FMCG та інших категорій рекламодавців), для лікарських засобів, пива та безалкогольних напоїв, міцного алкоголю. «Система коефіцієнтів максимально наближена до динаміки виручки клієнтів так, як вона відображена у дослідженнях ринку, щоб клієнтам було комфортно інвестувати у той момент, коли продається найбільше їх товарів», – пояснили в компанії.

StarLight Sales прогнозує, що у 2019 році ринок телевізійної реклами в Україні виросте на 40%, включаючи політичну рекламу. Цифра інфляції у 2019 році на рівні 45% має привести ринок у баланс, вважають у компанії.

За оцінками StarLight Sales, зростання бізнесі рекламодавців і зростання попиту на рекламу відбуватиметься ще кілька років. Але наступного року ринок також зазнає впливу виборчих кампаній. «Клієнтам треба врахувати, що наступного року на попит на телерекламу будуть впливати дві передвиборних кампанії, адже політики є серйозними гравцями на рекламному ринку і будуть конкурувати з комерційними брендами за увагу населення, – зауважує генеральний директор сейлз-хаусу StarLight Sales Андрій Партика. – У телеіндустрії це буде відчутно меншою мірою, ніж у зовнішній, радіо- та інтернет-рекламі. Тому ми зобов’язані врахувати всі фактори при виведенні цінової політики на наступний рік, щоб клієнти отримали гарантії для реалізації завчасно запланованих активностей, а не несподівані і нереалізовані кампанії, як це сталося восени цього року, через стрімке зростання заповнюваності рекламних блоків. Уже досить довгий час до нас надходять претензії, що в нас надто низькі ціни, які не дозволяють реалізувати кампанії в повному обсязі. Наша нова комерційна політика збалансує ринок та покращить якість розміщення».

Нагадаємо, нещодавно на конференції «Телебачення як бізнес» представники сейлз-хаусів умовного «альянсу» медіагруп StarLightMedia, «Інтер медіа груп» та «Медіа Група Україна» заявили про медіаінфляцію на ТБ 45-50% та зміни в системі продажу рекламного інвентарю. Рекламні агенції у відповідь зауважили, що медіа переоцінюють можливості рекламодавців, і натякнули про наміри спрямувати бюджети в діджитал, який стрімко розвивається в Україні. Однак телеканали мають змогу диктувати свої умови рекламодавцям з огляду на високу заповнюваність рекламних блоків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3834
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду