StarLightMedia впровадила систему вікового маркування передач

StarLightMedia впровадила систему вікового маркування передач

15 Лютого 2018
2450
15 Лютого 2018
12:50

StarLightMedia впровадила систему вікового маркування передач

2450
З 15 лютого на телеканалах медіагрупи StarLightMedia з’явилося вікове маркування передач, спрямоване на допомогу у визначенні передач, що підходять для самостійного перегляду дитиною певного віку чи для сімейного перегляду. StarLightMedia завершила навчання спеціалістів, які займаються аналізом змісту передач та їх маркуванням.
StarLightMedia впровадила систему вікового маркування передач
StarLightMedia впровадила систему вікового маркування передач

Про це повідомляє прес-служба медіагрупи.

Телепроекти отримали вікові позначки – 12+, 16+ та 18+.

За словами заступника генерального директора StarLightMedia Анатолія Максимчука, під час вироблення критеріїв для маркування контенту були враховані Акти спільного регулювання (щодо захисту неповнолітніх жертв сексуального насильства та висвітлення суїцидів), розроблені робочою групою при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.

«Ми вважаємо, що побудувати успішний, конкурентний медіа-ринок без процедур саморегулювання та співрегулювання неможливо. Адже саме такі моделі забезпечують баланс між свободою слова та державним регулюванням, що є важливим як для суспільства загалом, так і  для гравців ринку та регулятора зокрема», – прокоментував пан Максимчук.

Як зазначає медіагрупа, вікова позначка служить певною рекомендацією щодо змісту контенту, що може потребувати роз’яснення дорослими для дітей молодшого віку. А розроблена система з маркування контенту дозволяє визначити вікову аудиторію шляхом відповідності встановленим критеріям за аспектами: тема передачі, емоційна складова, насильство, самоідентифікація, сексуальність, наркотики/алкоголь/тютюн та мова.

«Контент розділено за віковими категоріями саме за принципом готовності відповідної категорії сприймати інформацію. А маркування – це можливість для батьків, окинувши поглядом екран, одразу зрозуміти, на яку вікову аудиторію спрямований контент. Таким чином, батьки можуть швидко з’ясувати, з якою передачею дитину можна залишити наодинці, а яка потребуватиме їхньої присутності для пояснень. Контент, що може потенційно нашкодити неповнолітнім,  може транслюватися після 23:00 і маркується позначкою 18+», – прокоментувала головний психолог з питань захисту неповнолітніх StarLightMedia Ірина Шабаєва.

За повідомленням медіагрупи, наразі з принципами маркування ознайомлені всі керівники ТО, департаментів закупівлі, планування, підготовки та видачі передач в ефір.

Нагадаємо, «Детектору медіа» стало відомо про плани  StarLightMedia щодо впровадження вікового маркування на телеканалах медіагрупи 26 січня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2450
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду