Цукерберг заявив про запровадження розкриття даних замовників політичної реклами в Facebook

Цукерберг заявив про запровадження розкриття даних замовників політичної реклами в Facebook

28 Жовтня 2017
1798
28 Жовтня 2017
15:05

Цукерберг заявив про запровадження розкриття даних замовників політичної реклами в Facebook

1798
Facebook зобов'язав користувачів розкривати дані про замовників політичної реклами, що публікується в цій соціальній мережі.
Цукерберг заявив про запровадження розкриття даних замовників політичної реклами в Facebook
Цукерберг заявив про запровадження розкриття даних замовників політичної реклами в Facebook

Про це написав засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг, повідомляє «Укрінформ».

«Коли хтось оплачує політичну рекламу на телебаченні чи інших засобах масової інформації, вони зобов'язані за законом розкривати, хто платив за неї. Тепер ми вводимо в Facebook ще більш високий рівень прозорості», - написав Цукерберг.

Згідно з новими правилами, кожен рекламний запис у Facebook, не лише політичний, буде в обов'язковому порядку супроводжуватися інформацією про спонсора. Всі користувачі зможуть бачити, хто публікував рекламу, скільки заплатив, а також відстежувати попередні рекламні повідомлення цих користувачів.

Крім того, відтепер політичні рекламодавці повинні будуть надати більше інформації для їх ідентифікації. Як тільки ця процедура буде пройдена, реклама буде позначена як політична, а рекламодавці повинні будуть розкрити джерела фінансування реклами.

Як зазначається, нові правила почнуть тестувати на федеральних виборах в США, які пройдуть в 2018 році.

Цукерберг розповів, що компанія залучить тисячі нових фахівців для модерування сторінок, а також введуть машинні інструменти для виявлення політичної реклами.

Компанія також планує співпрацювати з іншими технологічними компаніями для обміну інформацією про загрози.

«Це не зупинить всіх зловмисників, але це один з багатьох важливих кроків вперед, і у нас буде що розповісти найближчим часом», - резюмував Цукерберг.

Раніше повідомлялося, що глава Facebook Messenger Девід Маркус заявив, що Росія могла використовувати цей додаток для впливу на американських виборців в 2016 році.

Раніше, під час слухань у Комітеті з розвідки колишній секретар Департаменту внутрішньої безпеки США Джей Джонсон заявив, що замовником хакерських атак під час виборів президента у 2016 році був особисто Путін.

28 жовтня стало відомо, що керівників компаній Facebook, Twitter та Google викликали як свідків у Сенат США через втручання Росії у президентські вибори США 2016 року.

Нагадаємо, у липні американські конгресмени попросили Facebook дати свідчення про втручання Росії у вибори в США. У вересні Facebook заявила про виявлення низки платних політичних рекламних оголошень, які публікувалися з червня 2015 року по травень 2017 року, й могли вплинути на перебіг виборів. Загалом було опубліковано близько 3000 постів, а вартість платного просування цієї кампанії в Facebook склала 100 тисяч доларів. При цьому усі пости робилися через 470 несправжніх сторінок і акаунтів з одного центру на території Росії. Цю рекламу побачило близько 10 млн людей. 

Гендиректор компанії Марк Цукерберг повідомив, що надасть усю знайдену інформацію владі США та продовжуватиме розслідувати цю справу.

18 вересня Facebook надала спецпрокурору США дані акаунтів щодо реклами з РФ. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду