Дні українського кіно в Торонто: угода про спільне кіновиробництво і промо-кампанія «Рівня чорного»

Дні українського кіно в Торонто: угода про спільне кіновиробництво і промо-кампанія «Рівня чорного»

18 Вересня 2017
2208
18 Вересня 2017
13:20

Дні українського кіно в Торонто: угода про спільне кіновиробництво і промо-кампанія «Рівня чорного»

2208
У Держкіно підбили підсумки роботи першого українського стенду на 42-му Міжнародному кінофестивалі в Торонто, який завершився 17 вересня
Дні українського кіно в Торонто: угода про спільне кіновиробництво і промо-кампанія «Рівня чорного»
Дні українського кіно в Торонто: угода про спільне кіновиробництво і промо-кампанія «Рівня чорного»

Головним досягненням української делегації стало отримання згоди від Канади розпочати перемовини щодо укладення міжурядової угоди про спільне кіновиробництво.

Про це повідомили «Детектору Медіа» в прес-службі Держкіно.

Після підписання угода дозволить копродукційним фільмам отримати статус «національного кіно» у кожній з країн-учасниць й таким чином претендувати на ширшу підтримку усіх країн.

«Проведені нами заходи мають надзвичайно велике значення для популяризації українського кіно за кордоном. Ми не лише вперше організували Український стенд на кіноринку міжнародного кінофестивалю в Торонто і провели там Дні українського кіно, ми успішно розпочали промо-кампанію «Рівня чорного» і отримали від Уряду Канади офіційне прийняття нашої пропозиції щодо  укладення міжурядової угоди про спільне кіновиробництво», - розповідає голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Ще одним кроком до партнерства України з Канадою став Меморандум про співпрацю та взаємну підтримку, підписаний між Українською Кіноасоціацією та Канадською Асоціацією Медіа Продюсерів (Canadian Media Producers Association (CMPA), яка об’єднує понад 350 канадських компаній-виробників контенту.

«Саме завдяки новим партнерам з СМРА нам вдалося зустрітись з міністром культурної спадщини Канади пані Мелані Джолі, яка відзначила, що Україна, як великий та активний ринок Східної Європи, є важливим партнером для Канади, й тому її міністерство сприятиме щонайшвидшій фіналізації міжурядової угоди про копродукцію між нашими країнами» - зазначила виконавчий директор Української Кіноасоціації Вікторія Ярмощук.

Також організатори стенду провели ринковий показ фільму «Рівень чорного», висунутого Україною цього року на здобуття премії Оскар у номінації Найкращий фільм іноземною мовою. «Після представлення фільму на кіноринку в Торонто, ми познайомились та розпочали перемовини з кількома потенційними північно-американськими прокатниками та прес-агентами. Далі буде», - коментує режисер, оператор та продюсер стрічки Валентин Васянович.

Дні українського кіно в Торонто, проведені у рамках роботи стенду, довели високий інтерес канадських глядачів до сучасного українського кіно. Тому наступного року організатори планують продовжувати захід у розширеному форматі.

Український стенд на 42-му Міжнародному кінофестивалі в Торонто був організований Державним агентством України з питань кіно спільно з Посольством України в Канаді, за підтримки Українського Національного Об'єднання в Торонто та представників української кіноіндустрії.

Нагадаємо, Держкіно повідомляло, що у рамках роботи першого національного стенду #UkraineIsYourDestination на Міжнародному кінофестивалі в Торонто до програми кінопоказів увійшли 6 повнометражних стрічок 2016-2017 років виробництва – «Гніздо горлиці», «Червоний», «Дзідзьо Контрабас», «Припутні», «Процес» та «Школа № 3».

Фото: прес-служба Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду