Відтепер кінофестиваль «Молодість» проходитиме в травні

Відтепер кінофестиваль «Молодість» проходитиме в травні

21 Серпня 2017
3039
21 Серпня 2017
12:30

Відтепер кінофестиваль «Молодість» проходитиме в травні

3039
Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» змінив терміни щорічного проведення. Замість жовтня кінофорум буде проходити в останній тиждень травня
Відтепер кінофестиваль «Молодість» проходитиме в травні
Відтепер кінофестиваль «Молодість» проходитиме в травні

Про це йдеться в офіційній заяві прес-служби кінофестивалю.

Рішення про зміну термінів проведення дирекція фестивалю узгодила із Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів FIAPF та з усіма світовими кінофестивалями класу А і Б, – йдеться в заяві.  

Голова Наглядової Ради КМКФ «Молодість» Владислав Лясовський пояснив рішення про зміну термінів проведення кінофестивалю потребою розвантажити перенасичений кіноподіями жовтень: «В календарі кінофестивалів київська "Молодість" завжди була пов’язана з осінню. Але одночасно в жовтні проходили інші визначні фестивалі світу: у Відні, Лондоні, Варшаві, Римі. Перенесення термінів проведення "Молодості" на травень усуває цю фестивальну перенасиченість жовтня.

Весна також розкриває більше можливостей для розширення локацій, додаткових цікавих подій. Крім того, травень є ідеальним туристичним місяцем для Києва, тому це можливість з якнайкращого боку презентувати наше місто гостям "Молодості". Більше того, фестиваль проходитиме у дні святкування Дня Києва. Це є символічним, оскільки "Молодість" є Київським міжнародним фестивалем, знаковою подією для міста: так як Берлінале для Берліна або Каннський кінофестиваль для Канн».

«У кінофестивальному середовищі календар проведення того чи іншого кінофестивалю є предметом індустріального обговорення. Ключові фестивалі зі всього світу мають домовитися, як розподілити головні кіноподії  протягом року, аби учасники світового кінопроцесу мали змогу взяти участь в тому чи іншому фестивалі. Ми раді, що нас підтримали колеги із FIAPF, в тому числі із фестивалів Берліна, Венеції, Канн, а також із Київської держадміністрації», – додав генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі.

47-й кінофестиваль «Молодість» пройде з 26 травня по 2 червня 2018 року.

21-22 жовтня цього року відбудеться спеціальна подія «Молодість. Пролог», що презентуватиме новий травневий фестиваль «Молодість-47».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3039
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду