Файлообмінник EX.ua поновив роботу на іншому домені

Файлообмінник EX.ua поновив роботу на іншому домені

2 Січня 2017
12519
2 Січня 2017
12:56

Файлообмінник EX.ua поновив роботу на іншому домені

12519
Колишній найбільший файлообмінний ресурс України EX.ua запустився на новому домені FEX.net після того, як у листопаді заявив про припинення роботи.
Файлообмінник EX.ua поновив роботу на іншому домені
Файлообмінник EX.ua поновив роботу на іншому домені

Про це йдеться у повідомленні на сайті EX.ua.

«Рішення порталу про припинення діяльності викликало у користувачів безліч питань. На портал прийшла величезна кількість запитів, де тепер можна буде зберігати файли. За час існування сервіс ЕХ-файли став персональним накопичувальним диском для багатьох громадян України. На ньому зберігалися особисті архіви, професійні напрацювання і персональні добірки файлів.

Повідомляємо, що сервіс ЕХ-файли перезапущений на домені FEX.net (File EXchange Network). Він реалізований на принципово новій технологічній платформі, що забезпечить додаткову зручність використання», - йдеться у повідомленні.

Ной файлообмінник дає можливості: анонімного обміну файлами будь-якого формату і розміру, автоматичного конвертування файлів для перегляду і програвання; використовування пошти @fex.net.

Термін зберігання об'єкта з файлами становить 7 днів з моменту створення ключа. Буде працювати також система оповіщення користувача про час використання зберігання файлів.

Даний набір функцій є базовим і буде розширюватися. Протягом двох місяців будуть реалізовані додаткові можливості файлообміну, включаючи запуск постійного сховища і хмари потокового мовлення.

При цьому розміщення файлів буде для користувачів платним.  «Для перших 100 000 українських користувачів, очікувана вартість зберігання інформації складе 1$ за 1ТБ в місяць», - повідомляє сервіс.

«Ми живемо в інформаційну епоху. Інформація є ключем до розвитку сучасного суспільства. Не мати власного файлосховищ - розкіш, яку можуть дозволити собі лише самі безтурботні народи. FEX.net повинен стати новим етапом у розвитку сервісів зберігання інформації, і це буде український ресурс. Він стане повністю захищеним і абсолютно безпечним. Ми налаштовані запропонувати світові технологію, яка буде краще і дешевше існуючих аналогів. Ми хочемо показати, що інновації народжуються тут», - заявляє сервіс.

Нагадаємо, 16 листопада файлообмінник Ex.ua оголосив про намір припинити роботу через новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частини, що стосується боротьби з піратством.

Тоді ж адміністрація Ex.ua просила своїх користувачів видалити особисту інформацію з сервісу збереження файлів до 30 листопада нинішнього року. Поштовий сервіс mail.ex.ua буде перенесено на новий домен.

Пізніше адвоката сервісу Артем Афян повідомив, що Ex.ua збирався платити правовласникам. За його словами, ресурс дійсно не купував контент у правовласників, але отримував гроші з реклами

1 грудня адміністрація файлообмінника Ex.ua повідомила про продаж свого домена за $1 млн. Гроші підуть на лікування хворих дітей.

Водночас власники найбільшого файлообмінного ресурсу EX.ua, про закриття якого стало відомо в середині листопада, повідомили, що планують створити новий файлообмінник.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду