«Воля» повідомляє про часткове відновлення послуг після зовнішньої атаки

«Воля» повідомляє про часткове відновлення послуг після зовнішньої атаки

13 Грудня 2016
1708
13 Грудня 2016
09:21

«Воля» повідомляє про часткове відновлення послуг після зовнішньої атаки

1708
Увечері 12 грудня великий український інтернет-провайдер і провайдер кабельного ТБ «Воля» повідомив користувачів, що через зовнішню атаку доступ до інтернет в Києві відбувається з перебоями.
«Воля» повідомляє про часткове відновлення послуг після зовнішньої атаки
«Воля» повідомляє про часткове відновлення послуг після зовнішньої атаки

Про це повідомляється на сторінці «Волі» у Facebook.

«Шановні абоненти. Ми констатуємо факт серйозної зовнішньої атаки, яка призвела до перебоїв доступу до послуги інтернет в м.Києві, так само зараз недоступні для зв'язку колл-центр і корпоративні ресурси компанії. Ми можемо вести комунікацію з абонентами тільки через соціальні мережі. Всі наші технічні фахівці докладають максимум зусиль, щоб відновити сервіс протягом години. Приносимо вибачення за тимчасові незручності», - йшлося у повідомленні увечері 12 грудня.

Як повідомляли у своїх коментаря абоненти, інтернет не був відновлений протягом години.

Через годину «Воля» почала інформувати про поступове відновлення роботи.

«Шановні абоненти. Ми почали стрімке відновлення послуги доступу до Інтернету. Будемо вдячні за підтвердження відновлення сервісу в коментарях. Дякуємо за терпіння та підтримку», - написав провайдер.

Останнє повідомлення провайдера станом на 9 годину ранку 13 грудня стверджує, що відновлення інтернету відбувається в окремих районах столиці: «Шановні абоненти. Технічні служби продовжують працювати над повним відновленням сервісів в Києві. На поточний момент відновлено ще дві ПГС Драйзера і Ревуцького, Дегтярівська і Якуба Коласа в процесі відновлення».

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набуває чинності закон, згідно з яким загальнонаціональні комерційні телеканали будуть вилучені зі складу універсальної програмної послуги (УПП) та перейдуть до договірних відносин з провайдерами. Нині триває переговорний процес між найбільшими медіагрупами, які ініціювали відповідні зміни до законодавства, і провайдерами щодо майбутніх умов співпраці. Зокрема й щодо того, хто кому має платити (провайдери – телеканалам чи телеканали – провайдерам), і скільки.

Поки що сторонам не вдається домовитися. Тож є ризик, що 1 січня з пакетів операторів кабельного та IPTV-телебачення зникнуть телеканали найбільших українських медіагруп.

«Детектор медіа» запитав у генерального директора одного з найбільших провайдерів кабельного телебачення України  компанії «Воля» Джорджа Жембері, на якій стадії перебувають переговори з медіагрупами та телеканалами, чи готові тексти угод та чи можливо їхнє підписання до 1 січня, коли закон вступить у дію. Він зазначив, що конкретних пропозицій від медіагруп досі не отримував, і якщо домовленостей не буде досягнуто вчасно, готовий припиняти ретрансляцію телеканалів, як того вимагає новоприйнятий закон.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1708
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду