StarLightMedia тестує вимірювання телеперегляду ОТТ-сервісу Lanet TV

StarLightMedia тестує вимірювання телеперегляду ОТТ-сервісу Lanet TV

28 Листопада 2016
1973
28 Листопада 2016
13:36

StarLightMedia тестує вимірювання телеперегляду ОТТ-сервісу Lanet TV

1973
Телегрупа StarLightMedia тестує статистику телеперегляду ОТТ-сервісу Lanet TV щодо можливості використання цих даних для аналізу телевізійної аудиторії. Про це на Українському телеком-фестивалі 25 листопада повідомив маркетинг-директор StarLightMedia Орест Білоскурський.
StarLightMedia тестує вимірювання телеперегляду ОТТ-сервісу Lanet TV
StarLightMedia тестує вимірювання телеперегляду ОТТ-сервісу Lanet TV

За словами пана Білоскурського, ОТТ дає змогу відстежувати реакцію глядачів на аудіовізуальний продукт практично в режимі реального часу, а не постфактум, як телевізійна панель. У майбутньому ці інструменти зможуть використовуватися для зміни програмування прямо під час трансляції. Він навів приклад політичного ток-шоу «Свобода слова»: за допомогою інтерактивних даних реакції глядачів на тих чи інших гостей ефіру редактори зможуть змінювати хід програми.

У коментарі «Детектору медіа» пан Білоскурський зауважив, що наразі StarLightMedia тестує дані дослідження аудиторії пакету Promo від ОТТ-сервісу Lanet TV (за оцінкою Lanet, промо-пакет має 100 тис. користувачів). «Ми порівнюємо їхню статистику з різними даними телеперегляду і намагаємося зрозуміти, як вона корелюється з поведінкою простих глядачів (піплметристів). Це додатковий інструмент дослідження аудиторії. Якщо ці дані корелюються з даними телепанелі, то це відкриє нові можливості», - сказав маркетинг-директор StarLightMedia.

І хоча телеканали StarLightMedia пішли з пакету Promo від Lanet TV, маркетологам StarLightMedia статистика цього сервісу цікава. «Ми тестуємо саму архітектуру, як працює це вимірювання. Тому нам не важливо, на чому тестувати. Ми дивимося на перегляд інших каналів, на саму поведінку абонентів на макро-рівні», - пояснив пан Білоскурський. За його спостереженнями, абоненти Lanet TV і учасники телевізійної панелі Nielsen на рекламу реагують однаково. «Якщо вони схоже реагують на рекламу, можливо, вони схоже реагують і на програми», - припускає він.

Орест Білоскурський порівнює користувачів OTT-сервісу з великою фокус-групою: «Панель дає тобі певні дані, а цей інструмент дає змогу копнути глибше: а чого, а як, а де? Це якісницька частина дослідження, яка може дати відповіді на багато питань. Бонусом є те, що можна відстежувати реакцію глядачів практично в режимі реального часу. У межах ОТТ-аудиторії можна вибирати певну підвибірку, яка потрібна досліднику, і ставити їй питання в інтерактивному онлайн-режимі. Наприклад, користувач дивиться премєру Пациків на ICTV, і в нього на екрані в цей час спливають вікна, де він може повідповідати на запитання. Це якісницький інструмент роботи з аудиторією в майбутньому. Зі звичайною телевізійною аудиторією ти такого не зробиш».

Пояснюючи, чому StarLightMedia почала користуватися даними саме Lanet TV, а не інших ОТТ-сервісів, пан Білоскурський додав: «Lanet максимально відкритий і максимально детальний, тому їхні дані легко тестувати. В Oll.tv зараз поки відбувається процес народження цифр. А до статистики Волі ви знаєте, як я ставлюся: у них немає сервісу як такого. Можливо, він є, але ніхто не може поділитися цифрами і методами розрахунків».

Провайдер інтернету, IPTV та OTT Lanet з травня 2016 року оприлюднює щомісячну статистику дослідження аудиторії свого OTT-сервісу Lanet TV. Також Lanet надає свої дані зацікавленим телеканалам.

На фото - Орест Білоскурський

Фото - Facebook конференції «Телебачення як бізнес»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1973
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду