Світовий рекламний ринок зміцнюється, незважаючи на Brexit – прогноз Zenith

Світовий рекламний ринок зміцнюється, незважаючи на Brexit – прогноз Zenith

12 Вересня 2016
6217
12 Вересня 2016
15:00

Світовий рекламний ринок зміцнюється, незважаючи на Brexit – прогноз Zenith

6217
Медіаагентство Zenith прогнозує, що у 2016 році світовий рекламний ринок зросте на 4,4% і складе 539 млрд доларів США
Світовий рекламний ринок зміцнюється, незважаючи на Brexit – прогноз Zenith
Світовий рекламний ринок зміцнюється, незважаючи на Brexit – прогноз Zenith

Про це повідомляє прес-служба мережевої рекламної агенції.

«Ми покращили червневий  прогноз на 0,3 відсотка через нові дані від американських телевізійних та соціальних мереж . Прогноз на наступні роки ми також покращили до показників 4,5% у 2017 та 4,6% у 2018 роках», –  йдеться в релізі.

Зростання ВВП та витрат на рекламу у світі, 2015-2018 рр. (%)

Світ, Brexit , Східна Європа

Світ

Локомотивами зростання світового рекламного ринку стануть США, Філіппіни та Західна Європа. В США телевізійні мережі показують зростання після минулорічного падіння, завдячуючи рекламі фармацевтичних компаній та товарів щоденного вжитку. Соціальні медіа також пришвидшать зростання з 32% минулого року до 35% цього року.

«Більші, ніж ми очікували, надходження від політичної реклами на Філіппінах під час виборчої кампанії у травні 2016 р. призвели до того, що прогноз для всього азійсько-тихоокеанського регіону зріс до 6,3%. Також ми збільшили очікування від рекламних ринків Західної Європи, перш за все завдяки покращенню ситуації в Бельгії, Фінляндії, Німеччині, Італії, Норвегії, Португалії та Швеції. Загалом рекламний ринок регіону має зрости на 3,6% цього року»,  зазначають у Zenith.

Brexit 

Агенція прогнозує зростання британського ринку на 5,4% цього року. Наслідки Brexit, як зазначає агенція, стануть очевидними у більш віддаленій перспективі, це може бути як сповільнення розвитку рекламного ринку , так і рецесія.

«А наразі ми можемо лише очікувати менших інвестицій у нові продукти та небажанні споживачів здійснювати дорогі покупки. При збереженні позитивної, хай і сповільненої, економічної динаміки, рекламний ринок Британії і наступного року зросте на 3,4%», йдеться в релізі.

Східна Європа і Центральна Азія

Конфлікт на Сході України, санкції Заходу проти Росії, падіння цін на нафту та відтік іноземних інвестицій відкинули увесь регіон назад. У 2015 році рекламні витрати у доларовому еквіваленті скоротились на 45% в Україні, на 28% у Білорусі та на 9% у Росії.

За даними Zenith, цього року російський ринок зросте на 4%, білоруський – на 15%, а український стоятиме на місці (у перерахунку на долари). Також регіон «тягтимуть» донизу Азербайджан із скороченням ринку на 12% та Казахстан, де реклама обвалиться на 38%.

«Все це призведе до подальшого скорочення всього регіону на 0,1% цього року , але вже наступного року ми очікуємо зростання на цілих 6,6%, а у 2018 – на 8,1%», прогнозує агенція.

Середнє щорічне зростання рекламних ринків по регіонах у 2015-2018 рр. (%)

Джерело: Zenith

Східна Європа і Центральна Азія: Азербайджан, Білорусь, Болгарія, Вірменія, Грузія, Естонія, Казахстан, Латвія, Литва, Молдова, Росія, Туреччина, Україна, Узбекистан.

“Розширена” Азія: Південна Корея, Гонконг, Сінгапур, Австралія та Нова Зеландія.

“Швидкісна Азія”: В’єтнам, Індія, Індонезія, Китай, Малайзія, Пакистан, Таїланд, Тайвань та Філіппіни.

Як видно з діаграми, тривале падіння характеризує ринки Близького Сходу і Північної Африки, стрімке зростання – «Швидкісну Азію», усталений поступ – решту ринків.

Щодо окремих країн, то в наступні три роки, за прогнозами агенції, топ-8 ринків залишаться на своїх місцях, на одну позицію опуститься Бразилія, а Індонезія увійде в десятку, витиснувши Канаду.

Топ-10 ринків, млн. доларів США, поточні ціни. Курс обміну – середній для 2015 року.

Розподіл рекламних бюджетів між медіа

Реклама в інтернеті і надалі зростає найшвидше серед усіх медіа із середнім показником +14% на рік впродовж наступних трьох років.

«У 2017 році ми чекаємо, що інтернет обжене телебачення, а у 2018 році його частка в ”рекламному пирозі” складе 38,6%», повідомляє агенція.

Типи реклами в інтернеті у 2015-2018 роках у млрд. доларів США

Якщо рекламу в інтернеті розбити за категоріями пристроїв, через які вона потрапляє до споживачів, то реклама на мобільних гаджетах обжене рекламу на настільних комп’ютерах вже у 2017 році. А ще за рік мобільна реклама отримає 60,3% витрачених в інтернеті грошей, отримавши 23,3% від усіх витрат на рекламу в світі.

Розподіл світового рекламного бюджету між різними медіа (%)

Zenith – одне з найбільших медіа агентств у світі, яке працює у 74 країнах. В Україні присутнє з 1996 року, з 2006-го входить у найбільшу в країні рекламну групу Publicis One, з 2008-го – в топ-5 медіа агентств України. У київському офісі Zenith працює більше 60 співробітників. Клієнтами агентства в Україні є L'Oreal, Nestle, Sanofi, Raiffeisen Bank Aval, KOMO та інші національні й міжнародні бренди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду