Прокат документального альманаху «Український експеримент»  стартує  в п’яти містах (ТРЕЙЛЕР)

Прокат документального альманаху «Український експеримент» стартує в п’яти містах (ТРЕЙЛЕР)

2 Вересня 2016
1556
2 Вересня 2016
16:17

Прокат документального альманаху «Український експеримент» стартує в п’яти містах (ТРЕЙЛЕР)

1556
На широкі екрани у Києві, Львові, Одесі, Запоріжжі виходить альманах «Український експеримент». Невдовзі до кінопрокату приєднається ще одне місто, про що додатково анонсує організатор показів дистрибуторська компанія 86PROKAT.
Прокат документального альманаху «Український експеримент»  стартує  в п’яти містах (ТРЕЙЛЕР)
Прокат документального альманаху «Український експеримент»  стартує  в п’яти містах (ТРЕЙЛЕР)

До збірки компанія  86PROKAT включила «п’ять документальних історій стосунків між людиною та сучасними містами, серед яких Київ, Лісабон, Лос-Анжелес, Піски та Бровари». Це «Дивокрай» Наталії Машарової та Анатолія Ульянова, «Цвєтаєвої і Маяковського» Полі Мошенської, «Перемир’я» Валерія Пузика, «70 вулиць» Макса Лижова, та «Рожева мапа» Еля Парвулеско (творчий псевдонім наукового співробітника Центру імені Довженка Олександра Телюка).

Усі роботи вперше були представлені на третьому фестивалі Кіно та урбаністики 86, що проходить у Славутичі (Київська область) у рамках дебютного національного конкурсу «86» «Пальма Півночі». Стрічка «Цвєтаєвої і Маяковського» здобула гран-прі, «Перемир'я» — спеціальну відзнаку, а  «Дивокрай» — приз глядацьких симпатій.

«Чуттєві нариси найвідоміших людей, роуд-муві, комедійна документалістика та шалені експерименти», —  характеризують фільми у 86PROKAT.

Роботу «70 вулиць», де застосовані стробоскопічні ефекти, глядачі назвали такою, що найбільше межує  з відеоартом. Про це йшлося під час допрем’єрного показу, що відбувся 1 вересня у кінотеатрі «Жовтень». Як прокоментувала продюсерка стрічки Надія Парфан, від відеоарту стрічку Макса Лижова відрізняє драматургія.

«Імлу» у художніх кадрах фільму «Рожева мапа» в окремих регіональних кінотеатрах сприйняли за некондиційне відео і попросили надати іншу фільмокопію, каже директор 86PROKAT Ілля Глаштейн.

Кінороботі «Цвєтаєвої і Маяковського» пощастило із операторською роботою Світлани Зінов’євої. «Зараз я рідко знімаю, однак вирішила за фільмувати для цього фільму кілька епізодів  — сцену з похороном та інші», — розповіла під час зустрічі з глядачами операторка і продюсерка.

«Перемир’я» про схід України та емігрантський «Дивокрай» з США —неординарний погляд на теми, до яких зверталося чимало авторів.

Пропри слоган альманаху — «Ти не додивишся до кінця» — більшість робіт «Українського експерименту» глядачі вітали оплесками.  Надалі, як поінформував Ілля Гладштейн, 86PROKAT продовжить роботу у ніші експериментального кіно.

Олена Коркодим для «Детектора медіа»

На фото - Олександр Телюк, Ілля Гладштейн та Макс Лижов

Фото: Наталії Дяченко з Facebook-сторінки 86PROKAT


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1556
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду