Нацрада оновлює Громадську раду

Нацрада оновлює Громадську раду

19 Серпня 2016
1582
19 Серпня 2016
15:07

Нацрада оновлює Громадську раду

1582
22 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розпочне прийом від громадськості кандидатур до складу своєї Громадської ради. Подавати кандидатури можна упродовж місяця – до 21 вересня.
Нацрада оновлює Громадську раду
Нацрада оновлює Громадську раду

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 18 серпня.

Прийом кандидатур оголошено у зв’язку із закінченням терміну повноважень складу Громадської ради, затвердженого 21 серпня 2014 року.

Перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим’юк закликала до співпраці активних громадських діячів, чиєї підтримки потребує регуляторний орган. Зокрема, вона наголосила, що Національна рада очікує активної позиції та експертної діяльності нового складу Громадської ради, оскільки сьогодення продукує чимало викликів і резонансних питань, стосовно яких регулятору необхідні консультації і незалежна оцінка.

Громадська рада має налічувати 15 осіб. До неї можуть входити професійні некомерційні, недержавні організації, які легалізовані у встановленому законодавством порядку, а також авторитетні фахівці цієї сфери, запропоновані громадськістю (професійними організаціями журналістів). Термін повноважень Громадської ради – два роки.

Щоб подати кандидатуру до складу Громадської ради, організація-кандидат у члени Громадської ради надсилає до регуляторного органу письмову заяву кандидата, до якої додається інформація про склад засновників; органи управління; основні напрями та досвід діяльності у сфері інформаційних відносин.

Склад Громадської ради обирається на засіданні Національної ради шляхом рейтингового голосування.

Докладніше з основними завданнями, принципами і напрямами діяльності Громадської ради, а також з особливостями організації її роботи можна ознайомитися у Положенні про Громадську раду.

Офіційне оголошення Нацради про прийом кандидатур до складу Громадської ради буде розміщено на сайті Нацради після оприлюднення відповідного рішення.

Нагадаємо, що до попереднього складу Громадської ради входили 14 осіб (на початку каденції Громадської ради з її складу вибула 15-й член – Тетяна Попова, яка була призначена заступницею міністра інформаційної політики):
1. Большакова Ольга Юріївна – голова правління ГО «Східноєвропейський інститут проблем медіа»;
2. Бугай Денис Володимирович – президент ВГО «Асоціація правників України»;
3. Веселовська Вікторія Вікторівна – директор департаменту міжнародних відносин Коледжу преси та телебачення;
4. Глущенко  Олександр Леонідович – автор   інтернет-проекту «PROTV.UA – ТБ», співзасновник та видавець  журналу  «MediaSat»;
5. Гріцак Костянтин  Іванович – директор Асоціації «Телекомунікаційна палата України»;
6. Коваль Ігор Валентинович – директор Асоціації «Індустріальний Телевізійний Комітет» – секретар Громадської ради;
7. Кучерук Мар’яна Миколаївна – ГО «Детектор медіа»;
8. Макарський Олександр Едуардович – професор кафедри тележурналістики, дикторів та ведучих телепрограм Інституту кіно і телебачення КНУКіМ;
9. М’ясникова Катерина Андріївна – виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників України – голова Громадської ради;
10. Омельчук Сергій Іванович – секретар Національної спілки журналістів;
11. Попова Тетяна Володимирівна – голова правління Інтернет Асоціації України;
12. Приходько Оксана  Дмитрівна – директор та голова правління організації «Європейська Медіа Платформа»;
13. Розкладай Ігор Євгенович – юрист ГО «Інститут Медіа Права»;
14. Хіміч Роман Володимирович – експерт ринку телекомунікацій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1582
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду