Нацрада покарала Xsport

Нацрада покарала Xsport

3 Червня 2016
1722
3 Червня 2016
15:04

Нацрада покарала Xsport

1722
2 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Тотвельд» (телеканал Xsport) за відсутність супутникового мовлення.
Нацрада покарала Xsport
Нацрада покарала Xsport

Відповідне рішення Нацрада ухвалила за результатами позапланової перевірки телеканалу за його супутниковою ліцензією (Xsport також має цифрову ефірну ліцензію).

Моніторинг і перевірка зафіксували, що станом на 25 лютого 2016 року в телеканалу було відсутнє супутникове мовлення.

Генеральний продюсер телеканалу Xsport Олександр Борисенко повідомив членам Нацради, що з 1 травня мовлення було відновлено, але на іншому супутнику. І наприкінці квітня телеканал подав до Нацради заяву про переоформлення ліцензії у зв’язку зі зміною супутникового ретранслятора.

У відповідь на це голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що канал то вимикає, то вмикає мовлення, судиться з Нацрадою, і відновив мовлення, «коли півень клюнув».

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук додала: «Я не виключаю, що компанія зараз мовить, а через тиждень перестане мовити й буде далі гратися в ігри з Нацрадою. Ви ще й самовільно змінили супутник, тобто порушуєте умови ліцензії. Тому я пропоную дати компанії припис про неприпустимість порушень у подальшому. Тоді в нас залишиться можливість звернутися до суду по анулювання ліцензії за невиконання розпорядження Нацради».

Члени Нацради підтримали рішення про оголошення каналу попередження та зобов’язання не допускати порушень законодавства та умов ліцензії.

Нагадаємо, що телеканал Xsport припинив мовлення з 1 січня 2015 року. У березні 2015 року Нацрада оголосила йому попередження за обома ліцензіями – супутниковою та ефірною цифровою, а також зобов’язала Xsport до 1 квітня відновити мовлення. Коли цього не сталося, у квітні 2015 року Нацрада вирішила звернутися до суду по анулювання супутникової та цифрової ефірної ліцензій каналу. Але 25 червня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва залишив позов Нацради про анулювання ліцензій Xsport без розгляду, оскільки Нацрада подала його із запізненням.

У свою чергу ТОВ «Тотвельд» (телеканал Xsport) подало зустрічний позов проти Нацради про визнання протиправним і скасування її рішення про звернення до суду щодо анулювання ліцензій. 23 жовтня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив телеканалу в задоволенні його позову. Але канал оскаржив це рішення, і 8 грудня 2015 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення першої інстанції та ухвалив нове, яким задовольнив позов каналу. Це рішення вже набрало законної сили, попри те, що Нацрада подала касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду. У реєстрі судових рішень відсутнє рішення касаційної інстанції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1722
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду