«Телекомунікаційна палата України» розширила склад

«Телекомунікаційна палата України» розширила склад

20 Травня 2016
2051
20 Травня 2016
13:59

«Телекомунікаційна палата України» розширила склад

2051
До асоціації «Телекомунікаційна палата України» (ТПУ) приєдналися четверо нових членів – телекомунікаційні компанії Datagroup, Emplot, «Фрінет» та Airbites. Про це було оголошено на презентації асоціації 19 травня.
«Телекомунікаційна палата України» розширила склад
«Телекомунікаційна палата України» розширила склад

Нагадаємо, що ТПУ була заснована у 2007 році найбільшим українським провайдером кабельного телебачення «Воля». Згодом співзасновниками асоціації стали ще два гравці ринку платного ТБ – супутникова платформа Viasat і OTT-сервіс Megogo (з 2015 року). Мета ТПУ – створення рівних умов для ведення бізнесу в сфері телебачення та телекомунікацій.

Datagroup, Emplot, «Фрінет» та Airbites пояснюють, що вирішили увійти до складу ТПУ з двох причин:
- учасникам ринку потрібна нова ефективна асоціація, яка буде формувати цивілізований ринок;
- крім мобільного зв'язку, 3G і телефонії існують інші види зв'язку – передача даних (бізнес і держава) і підключення до зарубіжних інтернет-ресурсів; але сьогодні жодна з асоціацій не займається цими важливими напрямками ринку.

Нові учасники очікують від ТПУ створення системи вимірювання якості послуг доступу до інтернету та підтримки прийняття законопроекту про спільне використання інфраструктури, який дозволить суттєво спростити життя операторів і провайдерів.

Учасники ТПУ підписали Декларацію про чесне ведення бізнесу. Вони зобов’язалися утримуватися від таких дій:
- встановлення економічно необґрунтованих тарифів на послуги;
- застосування незаконних схем оптимізації зі сплати податків;
- корупції;
- бездоговірного використання об'єктів авторського і суміжного права;
- недобросовісної реклами;
- будь-яких порушень законодавства в сфері телекомунікацій, платного телебачення, а також законодавства про захист економічної конкуренції.

Для досягнення спільних цілей члени асоціації будуть:
- співпрацювати з державою і з неурядовими організаціями;
- використовувати виключно легальні методи лобіювання;
- розвивати індустріальне саморегулювання.

У разі вчинення будь-ким з підписантів декларації дій, які суперечать декларації, за рішенням Дисциплінарного комітету «Телекомунікаційної палати України», такий учасник може бути виключений з асоціації.

Своїми ключовими цілями ТПУ називає вдосконалення галузевого законодавства, розвиток саморегулювання галузі платного ТБ і телекомунікацій, боротьбу з демпінгом і незаконними методами ведення бізнесу, боротьбу з нелегальним поширенням контенту, налагодження співпраці з правоохоронними органами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду