Врятувати Шустера: як влада працювали на імідж телеведучого

Врятувати Шустера: як влада працювали на імідж телеведучого

28 Квітня 2016
905
28 Квітня 2016
12:03

Врятувати Шустера: як влада працювали на імідж телеведучого

Євген Магда, "РБК-Україна"
905
Інформаційний простір України тряхонуло. Причина тектонічних явищ - заборона на роботу, отримана Савіком Шустером від столичної служби зайнятості. Вчорашній вечір став святом дущі "зрадофілів" і конспірологів.
Врятувати Шустера: як влада працювали на імідж телеведучого
Врятувати Шустера: як влада працювали на імідж телеведучого

Можна констатувати серйозні проблеми з моральними орієнтирами  товариства, якщо громадяни у соціальних мережах зранку активно постять світлини, присвячені 30-річчю Чорнобильської катастрофи, а ще до вечора поділяються на два ворогуючих табори з приводу, який не вартий виїденого яйця. Про конспірологію я скажу трохи нижче, поки хотів би відзначити очевидні факти.

Савік Шустер - безумовно, талановитий і вмілий телевізійний ведучий, як блукаючий форвард після Помаранчевої революції змінив кілька телевізійних каналів для свого шоу. Безумовно, в пошуках більшого ступеня свободи слова. І особистої свободи самовираження. Він на короткій нозі з багатьма сильними світу цього в Україні, оскільки ефективно виступає в ролі диспетчера громадської думки, вміло продаючи політикам надію на підвищення рейтингу після пари-трійки вдалих виступів в ефірі "Шустер Live".

Рівного Шустеру телеведучого, здатного спрямовувати думку присутніх у студії в тому чи іншому напрямку, немає. Він чітко вловив відмінні перспективи і можливості, які подарувало йому головотяпство столичної служби зайнятості, швидко звинуватив в тому, що відбувається самого рейтингового представника влади (президента Порошенко) іоголосив голодування. Природно, після такого інформаційного залпу практично будь-які виправдання і навіть раціональні дії представників влади мають блідий вигляд, а Савік, ясна річ, в білому.

У мене практично немає сумнівів, що Шустер продовжить працювати в Україні, а тарифи на участь у його програмі невблаганно зростуть. Хто-хто, а досвідчений телеведучий добре розуміє, як в нашій країні працюють закони медіа-ринку, тому холоднокровно використовує ситуацію для зміцнення свого монопольного положення. Цікаво, що численні лідери громадської думки, забили на сполох з приводу утисків свободи слова, чимало сприяли медіа-беатифікації Савіка Шустера, хоча і не з чуток знайомі зі специфікою його діяльності.

Якщо б я був адептом конспірології, то припустив би наявність в Україні законспірованої і цілеспрямованої мережі реваншистів, здатних розхитати існуючу владу. Посудіть самі: рішення одного клерка поставило на вуха вітчизняний істеблішмент. Але в реаліях це лише означає відсутність у нашій країні професійної бюрократії і вміння чиновників бачити ситуацію трохи далі власного носа.

Фото - newspravda.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Євген Магда, "РБК-Україна"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
905
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду