ІТК зменшує розмір вибірки ТБ-панелі

ІТК зменшує розмір вибірки ТБ-панелі

28 Квітня 2016
2058
28 Квітня 2016
10:11

ІТК зменшує розмір вибірки ТБ-панелі

2058
1 травня 2016 року в роботі ТБ-панелі відбудуться зміни: набудуть чинності оновлені контрольно-зважувальні параметри, а також буде проведена оптимізація розміру вибірки
ІТК зменшує розмір вибірки ТБ-панелі
ІТК зменшує розмір вибірки ТБ-панелі

Про це повідомив Індустріальний телевізійний комітет у прес-релізі.

Оновлені контрольно-зважувальні параметри розраховані за результатами хвилі установчого дослідження, що пройшла в першому кварталі 2016 року - з 28 січня по 5 квітня, вибірка для міст «50+» склала 6179 домогосподарств, для «50-» - 2909 домогосподарств. 8706 домогосподарств було опитано методом інтерв'ю face-to-face, 382 домогосподарства - CATI-інтерв'ю.

Розмір вибірки ТБ-панелі буде зменшений з 1 травня і становитиме 2840 домогосподарств: 1900 представлятимуть міста «50+», 940 - міста і населені пункти «50-».

Оптимізація проводиться з метою стримування вартості дослідження в майбутніх періодах. В ІТК запевняють, що це не призведе до погіршення репрезентативності дослідження. Вибірка залишається репрезентативною по семи регіонах, як для підвибірки «50+», так і для «50-».

Вибірка репрезентативна для всіх телевізійних домогосподарств України (за винятком АР Крим та Севастополя), для індивідів у віці 4 років і старше, які проживають в телевізійних домогосподарствах України.

Нагадаємо, нова панель дослідження телевізійної аудиторії компанії Nielsen працює в Україні з 1 січня 2014 року. Контракт між ІТК та Nielsen укладений на п'ять років.

На старті дослідження телевізійна панель Nielsen базувалася на загальнонаціональній вибірці з 3740 домогосподарств, у тому числі вибірка в містах із населенням понад 50 тисяч осіб - 2540 домогосподарств.

У попередній панелі, оператором якої була GfK Ukraine, ці цифри становили відповідно 2540 і 1600 домогосподарств. При збільшенні кількості піплметрів анонсувалося, що це, зокрема, зробить панель цікавішою для нашевих мовників.

Фото - itk.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2058
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду