Нацрада замовила в УДЦР прорахунок 100 ФМ-частот

Нацрада замовила в УДЦР прорахунок 100 ФМ-частот

8 Квітня 2016
3955
8 Квітня 2016
15:18

Нацрада замовила в УДЦР прорахунок 100 ФМ-частот

3955
7 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення замовила в ДП «Український державний центр радіочастот» прорахунок 100 нових частот ФМ-діапазону.
Нацрада замовила в УДЦР прорахунок 100 ФМ-частот
Нацрада замовила в УДЦР прорахунок 100 ФМ-частот

Із них 40 частот у 22 областях Нацрада просить прорахувати з власної ініціативи. 36 частот у всіх обласних центрах і найбільших районних попросило прорахувати нове ТОВ «ТРК “Українське музичне мовлення”», 20 частот у Харківській області – ТОВ «ТРК “Слобожанське ФМ”» з міста Харкова, дві частоти в Чернівецькій області – ТОВ «Кристал-Бенд» з міста Ужгород, одну частоту в Івано-Франківській області – комунальна радіоредакція «Вісті Верховини» із селища Верховина Івано-Франківської області, одну частоту в Київській області – ТОВ «Богуславська інформаційна агенція» з міста Богуслав Київської області.

ТОВ «ТРК “Українське музичне мовлення”» зареєстроване в лютому 2016 року та має статутний фонд 60 тис. грн. Його власником є ТОВ «Інрадіо», а кінцевим бенефіціарним власником – Наталія Лященко.

Наталія Лященко разом з Юрієм Лященкиом до 2010 року володіли супутниковими нішевими телеканалами Star TV і «Погода ТБ». Восени 2010 року вони продали свої канали – за неофіційними даними: групі юристів Андрія Портнова. Влітку 2011 року обидва супутникові канали перемогли в цифровому конкурсі Нацради, отримавши ліцензії на місця в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3. Обидва канали поступово розвивалися, аж поки восени 2013 року не відбулася кардинальна зміна: компанії було продано іншим власникам, і на їхніх місцях в МХ-3 були запущені канали Business (замість «Погоди ТБ») і Dobro (на місці Star TV). Канал Business пов'язували з умовним медіаходингом колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, хоча той це заперечував.

ТОВ «ТРК “Слобожанське ФМ”» зареєстроване у вересні 2015 року та має статутний фонд 5 млн грн. Його власником є благодійна організація «Благодійний фонд соціального розвитку Харківської області», а кінцевими бенефіціарними власниками – засновниця і голова правління благодійного фонду «Дар» Валентина Подгорна та заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов.

Нагадаємо, що 31 березня Нацрада підбила підсумки конкурсу на вільні радіочастоти, оголошеного 12 січня. На конкурс було виставлено 39 радіочастот ФМ та УКХ-діапазонів, і Нацрада розподілила 38 із них. Найбільше частот за підсумками конкурсу – 17 у ФМ-діапазоні – виграла Національна телекомпанія України (перший канал «Українського радіо» УР-1)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3955
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роман
2925 дн. тому
А как можно давать частоты и лицензию «Слобожанське ФМ», если они уже без просчета и лицензии начали вещать. И даже глушат своим сигналом на 102.6 Украинское радио на 102.5 из Изюма. Это же чистой воды пиратство:. http://forum.ukrtvr.org/index.php?topic=7515.msg104908;topicseen#msg104908 Или то, что за этим радио стоят вчерашние регионалы (экс-губернатор Сапронов и Со) и олигархи местного разлива, дает им право пиратствовать и глушить государственное радио. И неужели в Харькове и области именно им дадут частоты, а не УР-1 и УР-2?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду