Нацрада за скаргами «Зеонбуду» перевірить чотирьох регіональних мовників з мультиплексу МХ-5

Нацрада за скаргами «Зеонбуду» перевірить чотирьох регіональних мовників з мультиплексу МХ-5

5 Квітня 2016
2481
5 Квітня 2016
17:25

Нацрада за скаргами «Зеонбуду» перевірить чотирьох регіональних мовників з мультиплексу МХ-5

2481
Перевірки відбудуться в ТРК «Академ TV» з міста Суми, компанії «Скіф 2» з міста Костянтинівка Донецької області, Дніпропетровській регіональній дирекції Національної телекомпанії України і ТРК «Херсон плюс» з міста Херсон.
Нацрада за скаргами «Зеонбуду» перевірить чотирьох регіональних мовників з мультиплексу МХ-5
Нацрада за скаргами «Зеонбуду» перевірить чотирьох регіональних мовників з мультиплексу МХ-5

31 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки чотирьох регіональних мовників, які володіють ліцензіями на регіональне цифрове ефірне телевізійне мовлення в мультиплексі МХ-5: ТРК «Академ TV» з міста Суми, компанії «Скіф 2» з міста Костянтинівка Донецької області, Дніпропетровської регіональної дирекції Національної телекомпанії України і ТРК «Херсон плюс» з міста Херсон.

Причиною перевірок стали листи провайдера-монополіста цифрового ефірного телебачення ТОВ «Зеонбуд», який повідомив Нацраду, що мовники не подають свій сигнал до станцій мультиплексування. Результати моніторингу Нацради підтвердили відсутність цифрового ефірного мовлення чотирьох телекомпаній.

Зокрема, ТРК «Академ TV» не подає сигнал до станції мультиплексування у селі Овлаші Сумської області. Компанія письмово пояснила Нацраді, що мовлення відсутнє з фінансових і технічних причин.

ТОВ «Скіф 2» не подає сигнал до станції мультиплексування в місті Красноармійську Донецької області. Заступниця генерального директора «Скіф 2», яка особисто приїхала на засідання Нацради, запевнила, що компанія зобов’язується за два місяці запустити мовлення. Члени Нацради відповіли їй, що регулятор призначає перевірку, аби з’ясувати всі обставини, та попросили надати всі пояснення представникові Нацради під час перевірки.

Дніпропетровська регіональна дирекція Національної телекомпанії України (колишня Дніпропетровська обласна державна телерадіокомпанія) не подає сигнал до двох станцій мультиплексування в Дніпропетровській області (в селах Дмухайлівка та Могилів). У письмових поясненнях керівництво Дніпропетровської регіональної дирекції переклало відповідальність за відсутність мовлення на Концерн РРТ, з допомогою обладнання якого передається сигнал до передавачів «Зеонбуду».

ТОВ «Телерадіокомпанія “Херсон плюс”» не подає сигнал до п’яти станцій мультиплексування в Херсонській області (в селі Василівка, місті Генічеськ, селищі Нижні Сірогози, селищі Новотроїцьке, місті Чаплинка). Компанія письмово пояснила відсутність мовлення фінансово-технічними причинами. Представник «Херсон плюс», який особисто відвідав засідання Нацради, сказав, що проблема набагато складніша.

«Справа в тому, що Херсонська область – одна з небагатьох, де Зеонбуд” показово покриває менше 70% області. Із 18 районних центрів у п’яти взагалі нема мовлення “Зеонбуду”. Усе південне чорноморське узбережжя – взагалі без цифрового мовлення. Аргументувалося, що сигнал туди йде з Красноперекопська (Крим. – ред.)», - розповів представник компанії.

«Ми знаємо про проблеми Херсонщини, ви знаєте нашу позицію щодо покриття “Зеонбуду”, - відповів голова Нацради Юрій Артеменко. – Ми розробили методику, і зараз УДЦР вимірює покриття. Я вас почув, попрошу, щоб УДЦР зробив пріоритетом Херсонську область. Але ми маємо провести перевірку. Будуть результати – будемо їх розглядати й уважно вас слухати. А ви все поясніть нашому представнику під час перевірки».

Нагадаємо, що в лютому в Україні було затверджено методику «Метрологія. Визначення зони покриття мережі цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2», необхідну для вимірювання реальної зони покриття цифровим сигналом компанії «Зеонбуд».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2481
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду