«Радіо Приазов'я» отримає ефірний  час на хвилях радіостанції «Голос Донбасу» - МІП

«Радіо Приазов'я» отримає ефірний час на хвилях радіостанції «Голос Донбасу» - МІП

29 Лютого 2016
1492
29 Лютого 2016
16:03

«Радіо Приазов'я» отримає ефірний час на хвилях радіостанції «Голос Донбасу» - МІП

1492
Міністерство інформаційної політики (МІП) України повідомляє, що мовлення маріупольського місцевого «Радіо Приазов’я» буде відновлено після запуску радіостанції «Голос Донбасу».
«Радіо Приазов'я» отримає ефірний  час на хвилях радіостанції «Голос Донбасу» - МІП
«Радіо Приазов'я» отримає ефірний  час на хвилях радіостанції «Голос Донбасу» - МІП

Про це йдеться у повідомленні на сайті МІП.

Радник міністра з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець під час зустрічі в маріупольському осередку Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з’ясував, що мешканці міста втратили доступ до мовлення дротового муніципального «Радіо Приазов'я», яке було одним з головних джерел місцевих новин. Радіо готувало програми про життя національних меншин для ефіру «Українського радіо». Головною проблемою припинення мовлення «Радіо Приазов'я» є відсутність бюджетування.

Як розповів секретар Донецької обласної організації Спілки журналістів України Віктор Граматиков, «Радіо Приазов'я» користується попитом громади, але несподівано програми припинили транслювати на дротовому радіо.

«Ми не можемо лишатися осторонь в такій ситуації. Мовлення – головний ключ до об’єднання нації навколо спільних цілей зробити країну нашої мрії. І коли припиняє трансляцію мовник, який був головним інформатором населення, був голосом держави -  треба бити на сполох. Тому Міністерство інформаційної політики України, в рамках своїх повноважень, на засіданні Комісії підніме це питання і знайде необхідні рішення для подальшої трансляції приазовського радіо», - заявив Олександр Бригинець.

Як повідомляє МІП, у ході розмови із представниками НСЖУ було знайдено спосіб поновити мовлення -  «Радіо Приазов'я» буде надано ефірний  час на хвилях радіо «Голос Донбасу», запуск якого в Маріуполі очікується навесні. Детально це питання обговорять та приймуть необхідні рішення, на найближчому засіданні Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Нагадаємо, радник міністра інформаційної політики з питань функціонування телерадіомовлення, член моніторингової місії міністерства у зоні АТООлександр Бригинець повідомляв, що у лютому розпочне повноцінне мовлення FM-радіостанція «Голос Донбасу», що є складовою Донецької філії НТКУ (колишня Донецька ОДТРК). Радіо «Голос Донбасу», проект якого реалізовано завдяки взаємодії цивільних та військових відомств, медійних організацій, почало мовити на Донбасі у тестовому режимі у грудні 2015 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду