«Медіа Група Україна» отримала ліцензію супутникового провайдера для розвитку Xtra TV

«Медіа Група Україна» отримала ліцензію супутникового провайдера для розвитку Xtra TV

28 Вересня 2015
2762
28 Вересня 2015
10:57

«Медіа Група Україна» отримала ліцензію супутникового провайдера для розвитку Xtra TV

2762
«Медіа Група Україна» отримала ліцензію супутникового провайдера для розвитку Xtra TV
«Медіа Група Україна» отримала ліцензію супутникового провайдера для розвитку Xtra TV

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» (МГУ) отримав на свою компанію «Діджитал скрінз» ліцензію супутникового провайдера для розвитку супутникової платформи Xtra TV. Про це в коментарі «Детектор медіа» повідомив директор з розвитку бізнесу МГУ Олексій Куракін.

 

Пан Куракін нагадав, що влітку 2015 року торговельна марка супутникового оператора Xtra TV перейшла під контроль МГУ. Попередній власник вийшов із цього бізнесу у зв'язку з кризою та відтоді під цим брендом продовжилася трансляція лише двох каналів - «Футбол 1» і «Футбол 2», що належать МГУ. У рамках МГУ бренд Xtra TV належить безпосередньо компанії «Діджитал скрінз», яка працює в галузі платного телебачення під маркою Oll.tv, уточнив пан Куракін.

 

«Xtra TV ніколи не мала ліцензії супутникового провайдера на території України, всі роки свого існування компанія працювала як представник зарубіжного оператора, - зазначив пан Куракін. - Тепер МГУ повністю легалізувала і планує вдихнути нове життя в Xtra TV і такий перспективний сегмент ринку, як DTH. Ліцензія супутникового провайдера, видана Нацрадою 24 вересня, призначена для розвитку Xtra TV».

 

Кількість телеканалів, які ретранслюватиме Xtra TV, буде збільшено. За словами пана Куракіна, найближчим часом абоненти Xtra TV отримають розширену та, на його думку, дуже цікаву контентну пропозицію. «Весь час підготовки до ліцензування МГУ не стояла на місці та з моменту переходу Xtra TV до медіагрупи абонентська база "Футболів" зросла в півтора рази. Супутникове телебачення в Україні - дуже перспективний сегмент, у якому на короткий час залишався тільки Viasat і нині настав час форсувати практично порожній ринок оновленим Xtra TV», - наголосив директор з розвитку бізнесу МГУ.

 

Нагадаємо, 24 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу ліцензії провайдера програмної послуги за технологією DTH (супутникова платформа) компанії «Діджитал скрінз», що належить медіахолдингу «Медіа Група Україна». Ресурс мережі супутникового провайдера наразі становить шість каналів («Рада» і п'ять каналів холдингу МГУ).

 

На початку літа 2015 року «Медіа Група Україна» придбала в Мохаммада Захура супутникову платформу Xtra TV, яка у зв'язку з кризою вирішила припинити свою діяльність як DTH-оператора. Відтоді в пакеті Xtra TV були тільки канали «Футбол 1» і «Футбол 2», які з 1 жовтня 2014 року ексклюзивно поширювалися для супутникових абонентів в Україні тільки через цю платформу. Зазначимо, що Xtra TV працювала без ліцензії провайдера програмної послуги.

 

Тоді ж «Медіа Група Україна» повідомила, що розглядає можливість створення нового ліцензованого DTH-оператора, який надасть глядачам «доступ до найкращих українських і світових телеканалів через супутник». Але водночас медіахолдинг заявив про плани зберегти сам бренд Xtra TV.

 

Компанія «Діджитал скрінз» із 2014 року володіє ліцензіями провайдера програмної послуги IPTV на всій території України та надає послуги платного телебачення під брендом Oll.tv за технологією IPTV на базі інтернет-мереж компаній «Укртелеком», Vega, «Фрінет», «Датагруп», Airbites та інших. Влітку 2015 року «Медіа Група Україна» також запустила послугу платного телебачення під брендом Oll.tv за технологією OTT для прямого продажу користувачам поза мережами інтернет-провайдерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2762
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду