«Українське радіо» 24 вересня відновить мовлення в повному обсязі (ДОПОВНЕНО)

«Українське радіо» 24 вересня відновить мовлення в повному обсязі (ДОПОВНЕНО)

22 Вересня 2015
3983
22 Вересня 2015
19:04

«Українське радіо» 24 вересня відновить мовлення в повному обсязі (ДОПОВНЕНО)

3983
«Українське радіо» 24 вересня відновить мовлення в повному обсязі (ДОПОВНЕНО)
«Українське радіо» 24 вересня відновить мовлення в повному обсязі (ДОПОВНЕНО)

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко анонсував, що 24 вересня «Українське радіо» відновить мовлення в повному обсязі. Про це інформує прес-служба Національної ради.

 

За інформацією пана Артеменка, Кабінет Міністрів України вже надає на потреби Національної радіокомпанії України 2 млн 735 тис. гривень, необхідних для відновлення мовлення в попередніх обсягах. Це дозволить відновити мовлення всіх трьох програм «Українського радіо».

 

Планується, що 24 вересня всі передавачі буде увімкнено.

 

У прес-службі Національної радіокомпанії України підтвердили цю інформацію та анонсували відновлення роботи передавачів, які були вимкнені 9 вересня. За повідомленням НРКУ, 24 вересня запрацює УКХ та ФМ мережа УР–1 у попередніх обсягах, буде скасовано денну перерву на потужному СХ передавачі на частоті 549 кГц, який покриває південь України включно з Кримом. Відновлює роботу також УКХ мережа каналів «Промінь» і «Культура».

 

«Повернення поширення програм НРКУ стало можливим завдяки заходам, вжитим Держкомтелерадіо, Мінінформполітики, Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення та Концерном РРТ, у результаті яких радіокомпанії додатково виділено 2 мільйони 735 тисяч гривень на оплату трансляції», - йдеться в повідомленні НРКУ.

 

Як відомо, керівництво НРКУ з 9 вересня ухвалило рішення відключити передавачі на середніх, ультракоротких і ФМ-хвилях через зменшення обсягу фінансування державної компанії на 3 млн 130,4 тис. грн. Програми першого каналу (УР-1)  були вимкнуті всюди, крім обласних центрів, програми каналу «Промінь» (УР-2) і «Культура» (УР-3) поширювалися тільки в Києві. На хвилях обласного радіо мовлення також припинялося на певні проміжки часу.

 

Така ситуація викликала обурення слухачів. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення та Міністерство інформаційної політики звернулися до Кабінету Міністрів України, аби якнайшвидше відновити у повному обсязі мовлення «Українського радіо». Державний комітет телебачення і радіомовлення теж звернувся до уряду та Міністерства фінансів з проханням під час внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» відновити фінансування НРКУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду