Кері Льюїс Браун: «Спостерігається зростання кількості форматів, присвячених спортивним досягненням»

Кері Льюїс Браун: «Спостерігається зростання кількості форматів, присвячених спортивним досягненням»

13 Серпня 2015
2091
13 Серпня 2015
13:00

Кері Льюїс Браун: «Спостерігається зростання кількості форматів, присвячених спортивним досягненням»

2091
Засновниця міжнародної медіаконсалтингової компанії K7 Media – про тенденції на ринку телевізійних форматів
Кері Льюїс Браун: «Спостерігається зростання кількості форматів, присвячених спортивним досягненням»
Кері Льюїс Браун: «Спостерігається зростання кількості форматів, присвячених спортивним досягненням»

Міжнародна медіаконсалтингова компанія K7 Media з головним офісом у Манчестері (Велика Британія) виступить інтелектуальним партнером медіафоруму Kiev Media Week, що відбудеться із 7 по 11 вересня.

 

Компанію K7 Media заснувала в 1998 році Кері Льюїс Браун (Keri Lewis Brown) як незалежну організацію, що надає медіаконсалтингові послуги для мовників, продюсерів, дистрибуторів і рекламодавців з усього світу.

 

До створення K7 Media пані Браун була директором з міжнародних продажів у продюсерській компанії Action Time, де вивела продажі форматів на новий міжнародний рівень, ставши однією з перших, хто виявив потенціал глобального програмування. Також вона є членом правління Асоціації з розпізнавання та захисту телеформатів FRAPA (Format Recognition and Protection Association), метою якої є захист інтелектуальної власності телевізійних форматів по всьому світу.

 

 

 

Пані Браун виступить зі спеціальною презентацією на Format Show, що відбудеться в рамках Kiev Media Week. За місяць до форуму «Детектор медіа» електронною поштою поставила кілька запитань пані Браун про тенденції на ринку телевізійних форматів.

 

- Кері, наскільки медіаконсалтинг є популярною послугою в Британії? Яких консультацій зазвичай потребують британські медіаменеджери? Хто ваші клієнти?

- Медіаконсалтинг залишається досить вузькоспеціалізованою галуззю. У нас є клієнти по всьому світу, у тому числі CBS Television у США і Foxtel в Австралії. Вони хочуть знати, які телешоу розвиваються у світі і які тренди ми бачимо.

 

- Що ви включаєте в поняття глобальний контент?

- Глобальне шоу - це те, яке долає культурні бар'єри та апелює до різноманітних аудиторій, незважаючи на те, де вони живуть, - такі, як Big Brother («Великий Брат»), Who Wants to Be a Millionaire? («Хто хоче бути мільйонером?») and Breaking Bad («Пуститися берега»).

 

- Які країни зараз продукують найбільш креативні ідеї у виробництві контенту? Хто на сьогодні встановлює тренди у Європі та світі?

- Колись найцікавіші ідеї приходили з Великої Британії, США, Нідерландів і Скандинавії, проте зараз уже інакше. Великі ідеї можуть прийти звідки завгодно, і покупці більш відкриті до розгляду концепцій з нових місць.

 

- Ви регулярно готуєте добірки найцікавіших телевізійних форматів. Розкажіть про кілька останніх трендових проектів, які вразили міжнародний ринок - як шоу, так і серіали.

- Superkids («Супердіти») - це нове дитяче талант-шоу від компанії Talpa, яке добре себе зарекомендувало та готується до міжнародних адаптацій. Що стосується реаліті, то досі ми бачимо багато автентичних шоу на виживання (survival), і лідером у цьому жанрі досі є The Island («Острів») від групи компаній Endemol Shine Group. Alone («Самотній») від компанії A&E просуває цей тренд на крок далі та показує «виживших», які піклуються самі про себе в дикій природі.

 

Що стосується серіалів, то глядачам сподобалася сімейна драма The Legacy («Спадщина») з Данії та дуже очікуваним є Versailles («Версаль») від компанії Zodiak Rights.

 

- Як ви шукаєте найкращі формати? За якими критеріями обираєте продукт для своїх оглядів та каталогів?

- Ми не просто дивимося на рейтинги, оскільки вони засвідчують лише частину успіху. Нам подобається включати до своїх оглядів шоу, які трохи інакші та викликають розголос. Наші представники по всьому світу інформують нас про те, які шоу є впливовими в їхніх країнах.

 

- Які формати зараз найбільш дорогі та бажані на європейському ринку? А які жанри відходять у минуле?

- Досі великим є ринок талант-шоу, особливо дитячих талантів. Також спостерігається зростання кількості форматів, присвячених спортивним досягненням, - таких, як Eternal Glory («Вічна слава»). Сьогодні ці формати повинні мати почуття міри, щоб виділятися. Студійні ігрові шоу підходять для денного ефіру, але важче зробити так, щоб вони спрацювали у прайм-тайм.

 

- Як на розвиток контенту впливає цифрова революція та мультимедійність платформ?

- Набагато повільніше, ніж очікують люди. Цифрова революція відбувається радше на VOD-платформах, ніж в актуальному контенті. Якщо ви порівняєте телеконтент зараз і п'ять років тому - він не змінився настільки, наскільки змінилися способи його перегляду.

 

- Останні роки все більшої популярності набувають оригінальні локальні ідеї. На вашу думку, чи можуть формати, приміром з України, конкурувати з продуктом Endemol, ВВС Worldwide, eOne, Armoza Formats? І що для цього потрібно?

- Без питань - оригінальні ідеї з України можуть конкурувати у світі. Якщо ви подивитеся на згадані вами компанії, ви побачите, що в них сильна присутність на міжнародному рівні, досягти якої потребувало певного часу.

 

- Що ви порадите, щоб вивести продажі контенту на міжнародний рівень.

- Щоб досягти цього, потрібно багато маркетингових зусиль і встановлених відносин. Вам потрібно мати партнерство з однодумцями.

 

- Торік у ваші каталоги телевізійних форматів потрапила низка українських проектів. Могли б ви розказати про особливості українського виробництва? Наші проекти відмінні від європейських чи навпаки відповідають загальним тенденціям?

- На нашу думку, українські телевізійні програми вироблені на дуже високих стандартах і мають великий потенціал бути добре прийнятими у світі. Можливо, в Україні більший наголос на розважальних форматах, ніж на фактографічних.

 

- Зараз ви є членом правління Асоціації з розпізнавання та захисту телеформатів FRAPA (Format Recognition and Protection Association). Наскільки серйозною є проблема захисту інтелектуальної власності на європейських ринках? Як вирішує асоціація такі спори?

- Проблема може бути дуже серйозною, особливо для менших продюсерів. Ми радимо нашим членам дотримуватися нашого Кодексу поведінки, який ви можете прочитати тут. Ми надаємо перевагу тому, щоб наші члени вирішували спори мирним шляхом, ніж через суди.

 

- K7 Media вивчає ринок на крок уперед. До чого слід готуватись міжнародній медіаіндустрії вже за п'ять років?

- Аудиторія фрагментується, тож я не думаю, що ми побачимо якийсь один великий домінуючий формат, як це було в минулому. Покупцям потрібно змиритися із цим.

 

- Чи могли б ви, будь ласка, розкрити деякі деталі вашої презентації, яка відбудеться в Києві на Format Show? Які у вас бізнес-стимули та очікування від майбутнього форуму Kiev Media Week?

- Я говоритиму про виклики купівлі та продажу сценарних (scripted) форматів, і я з нетерпінням очікую повернення до Києва вже вдруге.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2091
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду