Кабмін хоче звільнити від ПДВ постачання передавачів для відновлення мовлення на Донбасі та в Криму

Кабмін хоче звільнити від ПДВ постачання передавачів для відновлення мовлення на Донбасі та в Криму

3 Серпня 2015
2037
3 Серпня 2015
18:29

Кабмін хоче звільнити від ПДВ постачання передавачів для відновлення мовлення на Донбасі та в Криму

2037
Кабмін хоче звільнити від ПДВ постачання передавачів для відновлення мовлення на Донбасі та в Криму
Кабмін хоче звільнити від ПДВ постачання передавачів для відновлення мовлення на Донбасі та в Криму

Кабінет Міністрів України пропонує звільнити від оподаткування податком на додану вартість ввезення та постачання на митну територію України передавальної апаратури для відновлення телерадіомовлення на сході України та в Криму. Відповідні зміни до Податкового кодексу України пропонує внесений урядом 27 липня законопроект № 2450а «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо апаратури передавальної для радіомовлення або телебачення».

 

Податкові пільги пропонуються тимчасові - до 1 січня 2016 року. При цьому, за пропозицією авторів законопроекту, від оподаткування ПДВ мають бути звільнені «операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України апаратури передавальної для телерадіомовлення, яка використовується для запобігання та усунення наслідків надзвичайних ситуацій у мирний час і під час воєнного стану, у разі збройної агресії (окупації) чи загрози нападу з боку інших держав, внутрішніх чи закордонних терористичних, сепаратистських або інших незаконних збройних формувань, якщо така апаратура не виробляються та не має аналогів в Україні».

 

Порядок та обсяги ввезення зазначених товарів мають бути визначені Кабінетом Міністрів України.

 

Законопроект також передбачає, що в разі порушення вимог щодо цільового використання апаратури платник податку зобов'язаний збільшити податкові зобов'язання за результатами податкового періоду, на який припадає таке порушення, на суму ПДВ, що мала бути сплачена в день ввезення таких товарів, а також сплатити пеню відповідно до закону.

 

Законопроект розроблено Міністерством інформаційної політики з метою забезпечення стабільного мовлення українських телерадіоканалів у південно-східних регіонах України, у першу чергу в АР Крим, Луганській та Донецькій областях.

 

Нагадаємо, що 22 липня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження № 778-р, яке передбачає виділити Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) 1 млн 715 тис. 842 грн на відновлення та поширення системи національного телерадіомовлення на території Донецької, Луганської та Сумської областей з метою зміцнення обороноздатності держави.

 

Раніше в Міністерстві інформаційної політики України «Детектор медіа» повідомляли, що сподіваються до кінця літа завершити встановлення 15 цифрових передавачів для мовлення на окуповані території Донбасу. Зокрема, міністр Юрій Стець повідомив, що на засіданні уряду ставитиме питання, щоб фінансування цих процесів відбувалося скоріше, а не через тендерні закупівлі. Також пан Стець акцентував на тому, що частина членів уряду блокує вирішення питань щодо встановлення передавачів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду