В ефірі «UA:Першого» вийдуть спеціальні програми до 150-річчя  Андрея Шептицького

В ефірі «UA:Першого» вийдуть спеціальні програми до 150-річчя Андрея Шептицького

24 Липня 2015
1840
24 Липня 2015
19:44

В ефірі «UA:Першого» вийдуть спеціальні програми до 150-річчя Андрея Шептицького

1840
В ефірі «UA:Першого» вийдуть спеціальні програми до 150-річчя  Андрея Шептицького
В ефірі «UA:Першого» вийдуть спеціальні програми до 150-річчя  Андрея Шептицького

До 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького «UA:Перший» підготував низку спеціальних ефірів. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

У суботу, 25 липня, на телеканалі розпочнеться показ міжпрограмних роликів про митрополита Андрея Шептицького. Кожен з п'яти роликів тривалістю в одну хвилину присвячений окремій темі. Це короткі історії про те, як людина, яка дала обітницю убогості, поклала усі свої скарби на благо - митрополит опікувався відкриттям лікарень, музеїв та заповідників, а також вболівав за добробут і здоров'я вірян.

 

У неділю, 26 липня, о 15.25, «UA:Перший» покаже автобіографічну стрічку українських кінематографістів про митрополита Андрея Шептицького «Владика Андрей». Це історія життя однієї з наймасштабніших фігур української історії, яку знає і поважає світ. Фільм про митрополита був знятий на кіностудії імені Олександра Довженка режисером Олександром Янчуком за сценарієм Миколи Шияна.

 

У середу, 29 липня, о 18.50 в ефірі телеканалу вийде спеціальний проект до 150-річчя від дня народження митрополита, яке відзначає не лише українська, а й світова релігійна спільнота. Нещодавно Папа Римський Франциск затвердив документ, який наблизив визнання Андрея Шептицького святим.

 

Про те, що зробило митрополита прикладом духовного лідерства для світу і найбільш суперечливі моменти його біографії говоритимуть глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, український правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи, віце-ректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович, перший заступник генерального директора Музею історії Києва Тетяна Костенко, доктор соціальної економіки, доцент Папського Григоріанського університету (Рим) Зиновій Свереда і професор Варшавського університету та Києво-Могилянської академії Ольга Гнатюк. Модератором дискусії буде історик, радник керівника Українського інституту національної пам'яті Олександр Зінченко.

 

Нагадаємо, Держкомтелерадіо рекомендує ЗМІ скористатися методичними матеріалами, підготовленими Українським інститутом національної пам'яті до вшанування 1000-річчя успіння князя Київського Володимира Великого. Держкомтелерадіо підкреслює, що, популяризуючи історичну спадщину київського князя, необхідно спиратися на висновки наукових досліджень, згідно з якими діяльність Володимира Великого призвела до «європеїзації» Київської Русі - держава посіла своє місце нарівні із сусідами в міжнародних стосунках та долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1840
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду