Кримськотатарський телеканал АТR можна буде дивитися у кабельному ТБ Мелітополя - Чубаров

Кримськотатарський телеканал АТR можна буде дивитися у кабельному ТБ Мелітополя - Чубаров

13 Липня 2015
1351
13 Липня 2015
10:49

Кримськотатарський телеканал АТR можна буде дивитися у кабельному ТБ Мелітополя - Чубаров

1351
Кримськотатарський телеканал АТR можна буде дивитися у кабельному ТБ Мелітополя - Чубаров
Кримськотатарський телеканал АТR можна буде дивитися у кабельному ТБ Мелітополя - Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров повідомляє про те, що кримськотатарський телеканал АТR, який переїхав із Криму і почав мовлення з Києва через супутник, включили в кабельне мовлення Мелітополя (Запорізька область). Про це він повідомив у своєму Facebook.

 

За інформацією Рефата Чубарова, таких домовленостей досягнуто з керівництвом Мелітополя в перебігу його візиту до міста минулого тижня.

 

«Також зустрівся з головою Запорізького регіонального меджлісу, окремими членами мусульманської громади і комітету "Азат", із якими обговорили питання участі представників кримськотатарської громади Мелітополя у роботі Всесвітнього конгресу кримських татар і низку інших питань», - повідомив пан Чубаров.

 

«У числі вирішених проблем - включення ТБ-каналу АТR в кабельну мережу м. Мелітополя, за що окреме спасибі Сичову Олександру, Лівшицю Вадиму, Єфименку Василю, Ібраїмову Рідвану, Чонкаю Мустафі і, звичайно, тимчасово виконуючому обов'язки міського голови, секретарю Мелітопольської міськради Міньку Сергію», - написав Рефат Чубаров.

 

Нагадаємо, 18 червня  кримськотатарські телеканали ATR і Lale, які не отримали після анексії Криму Росією реєстрації за російським законодавством і не мають змоги мовити легально в Криму, відновили супутникове мовлення з Києва.

 

Водночас так званий «голова комітету з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій» російської окупаційної «Держради Криму» Сергій Шувайников заявив, що журналісти телеканалу АTR, який відновив своє мовлення через супутник з Києва, нестимуть відповідальність, якщо порушать російське законодавство у підготовці своїх матеріалів.

 

Телеканал ATR відстоює право на роботу своїх журналістів у окупованому Криму, наголошуючи, що, за російським законодавством ті можуть вести свою роботу, якщо не здійснюють мовлення. Згодом власник каналу Ленур Іслямов заявив, що ATR продовжить висвітлювати ситуацію у Криму, користуючись архівними матеріалами.

 

У липні шеф-редактор новин каналу Осман Пашаєв повідомив, що новинні випуски «Заман» на кримськотатарському телеканалі ATR з'являться  в ефірі з 20 липня - після мусульманського свята Ораза-байрам.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду