«Радіо Свобода» запускає щоденний проект інфографіки  #Точно

«Радіо Свобода» запускає щоденний проект інфографіки #Точно

1 Липня 2015
1572
1 Липня 2015
16:09

«Радіо Свобода» запускає щоденний проект інфографіки #Точно

1572
«Радіо Свобода» запускає щоденний проект інфографіки  #Точно
«Радіо Свобода» запускає щоденний проект інфографіки  #Точно

1 липня українська редакція «Радіо Вільна Європа» /«Радіо Свобода» розпочала новий проект #Точно, який ставить за мету розказати історію однією цифрою. Про це повідомляється на сайті медіа.

 

Виходити #Точно буде кожного робочого дня.

 

«Цей проект - інфографіка з двох частин. Перша буде мати просто цифру про те, як працює влада, скільки така робота коштує платникам податків, як виглядає корупція тощо. Наприклад, автори проекту покажуть, скільки коштуватиме їжа для штабу АТО, який існує на виконання мінських домовленостей, чи скільки солодощів з'їсть Адміністрація президента до кінця року», - повідомляє редакція.

 

Джерело інформації буде оприлюднене разом із цифрою як другий компонент інфографіки.

 

 

«Це - не повномасштабне розслідування, але цифра, яка змусить людей замислитися. Це як Twitter-версія розслідування, формат епохи швидкої інформації», - говорить керівник проектів розслідувань «Радіо Свобода» Катерина Горчинська.

 

Авторами проекту є молоді аналітики і блогери  Гліб Канєвський та Олександр Лєменов.

 

«За останніми дослідженнями Reuters, більшість новин читаються саме зі смартфонів. Люди хочуть знати швидше без зайвих коментарів і проект #Точно надасть їм таку можливість», - зазначив пан Канєвський.

 

«Ми зможемо змінити вигляд сучасної журналістики, «освіживши» медіапростір офіційними даними, не надаючи зайвих коментарів», - додає пан Лєменов.

 

Українська редакція «Радіо Свобода» сподівається, що оприлюднені цифри спонкуватимуть до дискусій та демократичних змін.

 

Нагадаємо, 13 квітня журналістка Катерина Горчинська повідомила, що залишає українську англомовну газету Kyiv Post та переходить працювати до «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» на посаду керівного редактора проектів журналістських розслідувань. У Kyiv Post вона працювала майже 10 років репортером, а згодом редактором і заступником головного редактора.

 

«Телекритика»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1572
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду