«UA: Перший» отримає нову антену від Європейської мовної спілки

«UA: Перший» отримає нову антену від Європейської мовної спілки

29 Травня 2015
2563
29 Травня 2015
20:31

«UA: Перший» отримає нову антену від Європейської мовної спілки

2563
«UA: Перший» отримає нову антену від Європейської мовної спілки
«UA: Перший» отримає нову антену від Європейської мовної спілки

На території Національної телекомпанії України (НТКУ) днями буде встановлено нову сучасну цифрову антену для прийому сигналу. Проект з технічної модернізації українського суспільного мовника проводить Європейська мовна спілка (ЄМС) для своїх членів, повідомляє прес-служба «UA: Першого».

 

За словами старшого редактора у питаннях обміну новин з ЄМС НТКУ Анни Старкової, європейські телекомпанії модернізують обладнання та міняють наявні антени на нові. За цих умов існує кілька варіантів заміни.

 

«Наша телекомпанія залишає в дії стару антену-тарілку для подальшого використання. Нещодавно ми отримали нову, більш досконалу. Нинішня тарілка має розмір 13,5 метрів - це найбільша антена такого типу в Україні та одна із найбільших у Європі. Вона останні роки приймала сигнали новин ЄМС, трансляції конкурсів Євробачення, спортивних змагань та робила можливими їх покази нашим глядачам, але знаходиться в експлуатації вже близько 20 років і є застарілою. Нова антена, хоча й дещо менша за розміром, але сучасніша, має більші можливості. Щодо технічної модернізації - ми знаходимося у тій же ситуації, що й інші телекомпанії, котрим надають нові антени. Їх ще називають членські термінали FUNA», - сказала пані Старкова.

 

 

Для України цей проект реалізовується безкоштовно. Європейська мовна спілка взяла на себе всі витрати з монтажу та встановленню антени. Процес здійснює команда інженерів із Лівану, а також спеціалісти, запрошені ЄМС.

 

«У подальшому ми будемо інтегруватися в європейську спільноту ще й у телевізійному просторі. Завдяки новій антені ми зможемо приймати сигнали значно кращої якості, а це означає, що європейські події, які ми транслюємо, тепер мають задовольнити потреби навіть найвибагливіших глядачів», - сказала Анна Старкова.

 

Нагадаємо, перші в історії Європейські ігри, що відбуватимуться у столиці Азербайджану з 12 по 28 червня, українські глядачі побачать на «UA: Першому». Національна телекомпанія України єдина в країні отримала право на 100 годин телетрансляції Євроігор у Баку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2563
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду