Радіо Люкс ФМ на першій сходинці рейтингу радіостанцій Києва*

Радіо Люкс ФМ на першій сходинці рейтингу радіостанцій Києва*

28 Травня 2015
7508

Радіо Люкс ФМ на першій сходинці рейтингу радіостанцій Києва*

7508
* На правах реклами
Радіо Люкс ФМ на першій сходинці рейтингу радіостанцій Києва*
Радіо Люкс ФМ на першій сходинці рейтингу радіостанцій Києва*

 

 

 

 

За даними останньої хвилі досліджень GFK у Києві визначився новий лідер - радіо Люкс ФМ за показником рейтингу та долі слухання випередило головного конкурента  в комерційній аудиторії MF 18-49.

 

 

 


Рейтинг  rat% (кількість людей що слухають радіостанцію в будь-який момент часу) є основним показником успішності станції.  Він складається з кількості включень і середнього часу прослуховування. Саме на нього рекламодавці звертають увагу в першу чергу.

 

«Рейтинг станції це середня кількість контактів, котру гарантовано отримає рекламодавець за кожен вихід,  на відміну від охоплення, яке залежить від кількості виходів -  наголошує Антон Шпак, медіа директор «ТРК Люкс».»

 

Захопити першу сходинку, на думку керівництва станції,  Люкс ФМ вдалось завдяки успішному програмуванню та цікавому контенту.  Про це свідчить ще той факт, що в середньому слухач щодня поводить з Люксом 1 год 29 хв, натомість аналогічний показник у найближчого конкурента - 1 год. 17 хв.

 

«Контент вирішує все!  - говорить Євген Фешак, продюсер радіо Люкс ФМ.  - Саме над контентом - якісним, актуальним і у великій кількості ми сьогодні працюємо. Це і музика, яка проходить постійне тестування, і програми, рубрики та спец проекти які ми відточуємо до найдрібніших деталей. Саме це і є запорукою успішності Люкс ФМ. Особливо хотів би відзначити наші проекти «Люксова 10ка» та «100.000 на мрії від Люкс ФМ». Ці проекти були надуспішними в першу чергу через прозорість виграшу призу, а також , що не мало важливо, і через велику ймовірність виграти приз! Попереду у нас літній сезон, і хочу одразу проанонсувати - чекайте приємних сюрпризів!»

 

Розрив по високодохідній аудиторії (соціо-економічний статус AB) ще більший і складає 12,5 %.

 

 

«Для брендів, які інвестують кошти в рекламу, критично важливо оцінювати якість аудиторії медіа носія, - вважає комерційний директор «ТРК Люкс» Маркіян Проців. - Адже окрім стандартних характеристик (вік та стать) варто враховувати доходи людей. Враховуючи складне економічне становище в країні логічно звертати увагу на людей з соціально-економічного класу AB, які можуть позволити собі покупки недешевих товарів та послуг - це та ж техніка, автомобілі, імпортні продукти та ліки, які суттєво подорожчали через знецінення гривні».

 

Позитивна динаміка радіо Люкс ФМ в цільовій 18-49 спостерігалась ще з початку минулого року. Так,  за 2014 рік вдалося збільшити рейтинг більш ніж в половину



 

«Окрім майже ювелірно створеного ефірного продукту, для Люкс ФМ важливим чинником росту стало і продумане просування радіостанції, - говорить Єлизавета Кравчук, бренд менеджер радіо Люкс ФМ. -   Основний акцент ми робимо на цікавості проектів радіостанції і вважаємо, що основною рушійною силою донесення інформації є автопромо на Люкс ФМ. Якщо проект цікавий, то безперечно спрацює ефект сарафанного радіо  - омріяний всіма ресурс. Безумовно, ми в певній мірі використовуємо всі доступні інструменти   - інтернет, ТБ, зовнішню рекламу. Але наголос робиться не на шаленому рекламному бюджеті, а на якості самого проекту і залученню аудиторії до гри».

 

Популярність Люкс ФМ в Києві демонструють і показники слухання радіо на сайті www.lux.fm, який вже досить довгий час займає топову позицію в рейтингу сайтів радіостанцій, поступаючись лише Радіо 24. За даними Google analythics  серед людей, що слухають радіо онлайн, майже третина киян.



«Ми впевнено рухалися вгору до першої сходинки рейтингу Києва, - говорить генеральний директор «ТРК Люкс» Роман Андрейко. -  Наступна наша ціль - це, безумовно, перше місце в Україні. І хоча тут є свої труднощі, ми вже сьогодні обігнали більшість радіомереж із покриттям в 1,5...2 рази більшим за Люкс. Але наші безперечні успіхи у Києві дають наснаги та азарту для того, щоб рухатись вгору із впевненістю, що все робимо правильно.»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7508
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду