У травні в Харкові відкриється новий книжковий фестиваль Kharkiv BookFest

У травні в Харкові відкриється новий книжковий фестиваль Kharkiv BookFest

13 Травня 2015
2455
13 Травня 2015
19:15

У травні в Харкові відкриється новий книжковий фестиваль Kharkiv BookFest

2455
У травні в Харкові відкриється новий книжковий фестиваль Kharkiv BookFest
У травні в Харкові відкриється новий книжковий фестиваль Kharkiv BookFest

15 травня у Харкові стартує новий проект - книжковий фестиваль Kharkiv BookFest, який буде тривати до 30 травня. Про це повідомляють організатори фестивалю.

 

Головними завданнями фестивалю є популяризація читання, розвиток української літератури та видавничої індустрії.

 

Kharkiv BookFest задуманий як серія відкритих для публіки подій, об'єднаних книжковою ідеєю. У програмі - виставки, екскурсії, кіноперегляди, літературні вечори, зустрічі видавців, книжковий ярмарок у саду Тараса Шевченка.

 

Організаторами фестивалю стали Група компаній «Фактор», видавництво «Віват», Харківська міська рада, благодійний фонд Юрія Сапронова.

 

Як зазначив президент ГК «Фактор» Сергій Політучий, сьогодні дві найважливіші для національної видавничої діяльності події проходять у Львові та Києві - Львівський книжковий форум і Книжковий арсенал.

 

«Ми вважаємо за необхідне дотягнути цю вісь «захід-схід» до Харкова, щоб підкреслити єдність культурного простору України. Це особливо важливо в сьогоднішніх непростих умовах», - заявив він.

 

Крім того, вважає голова компанії, такий фестиваль повинен підкреслити роль Харкова у світі української книги, оскільки, де-факто місто є найбільшим центром національного книговидання: тут розташовані чотири з п'яти найбільших видавництв, а поліграфічні потужності фактично покривають потребу по друку всіх книг, що видаються в країні.

 

Пан Політучий зазначив, що однією з найважливіших подій стане проведення в Харкові «Книжкової ради», яка збере за одним столом найбільших видавців та представників влади, щоб обговорити спільні проблеми галузі.

 

«Ураховуючи провідну роль регіону в розвитку видавничого бізнесу та бачення шляхів вирішення актуальних для галузі проблем, ми виступили з ініціативою доповнити львівський і київський майданчики харківським «робочим», спробувати зробити «Книжкову Раду» місцем і подією, де вирішуються проблеми видавничого ринку і визначаються напрямки його розвитку», - зазначив Сергій  Політучий.

 

Нагадаємо, колегія Держкомтелерадіо ухвалила зміни та доповнення до переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2015 рік. У новому переліку містяться видавничі проекти на суму 34,5 млн грн, додаткову виділену з державного бюджету. Раніше, в лютому, колегія Держкомтелерадіо затвердила перелік видань на суму 15,5 млн грн, що були передбачені від початку з державного бюджету на 2015 рік.

 

Доповнення до програми «Українська книга» містять 223 видавничих проекти від 65 видавців. Зокрема, 3 млн 566 тис. грн на 22 видання отримає ТОВ «Видавництво Фоліо», 1 млн 154 тис. грн на 8 видань - ТОВ «Фоліо», 974 тис. грн на 8 видань - ТОВ «Бібколектор» і ще 638 тис. грн. на 4 видання - ФОП Красовицький О. В.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2455
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
IceFire
3260 дн. тому
Книжковий Арсенал мабуть найграндіозніша подія для тих,хто любить книгу.Я пам'ятаю що біля Фоліо черга така була,що не підійти. А загалом люблю купувати книги тут bambook.com,гарний сайт,багато книжок,ще й знижки є.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду