Перший покаже документальний фільм про життя Євгена Патона

Перший покаже документальний фільм про життя Євгена Патона

30 Квітня 2015
3411
30 Квітня 2015
20:03

Перший покаже документальний фільм про життя Євгена Патона

3411
Перший покаже документальний фільм про життя Євгена Патона
Перший покаже документальний фільм про життя Євгена Патона

У неділю, 3 травня, Перший покаже документальний фільм «Євген Патон. Щедрість таланту».Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка вийде в ефірі о 15.55.

 

Фільм присвячений головним віхам життя і найбільшим досягненням цього видатного українського ученого у галузі зварювальних процесів і мостобудування Євгена Патона.

 

Автор стрічки - Наталія Коваленко, режисер - Людмила Павлюк.

 

«Люди мало знають про те, який шлях він пройшов до своїх досягнень. Перед початком роботи над фільмом, я, наприклад, не знала, що Євген Патон зайнявся електрозварюванням уже в досить солідному віці - у 58 років, і на цей шлях його наштовхнув випадок. У стрічці є такий епізод: Євгена Оскаровича попросили відремонтувати міст на котрійсь зі станцій, і там він побачив, як якийсь хлопець вовтузиться біля перил і намагається за допомогою зварювання доробити якусь деталь. Тоді Патон задумався над тим, що зварювання можна використовувати у мостобудуванні. Багата фантазія, помножена на величезний досвід, підказала йому, що це швидкий і простий спосіб з'єднування металів, який матиме велике майбутнє», - розсказала автор стрічки.

 

Нагадаємо, у понеділок, 5 травня, о 13.30 на Першому стартує програма «КоордиНАТОр», яка познайомить глядача з організацією Північноатлантичного договору (НАТО).

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3411
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду