Українські чоловіки надають перевагу розмовним, роковим та танцювальним радіостанціям – GfK

Українські чоловіки надають перевагу розмовним, роковим та танцювальним радіостанціям – GfK

17 Квітня 2015
2664
17 Квітня 2015
11:39

Українські чоловіки надають перевагу розмовним, роковим та танцювальним радіостанціям – GfK

2664
Українські чоловіки надають перевагу розмовним, роковим та танцювальним радіостанціям – GfK
Українські чоловіки надають перевагу розмовним, роковим та танцювальним радіостанціям – GfK

Чоловіча аудиторія в Україні любить слухати рок, танцювальну музику та  розмовне радіо, тому й обирає радіостанції  відповідних форматів. Про повідомляє прес-служба міжгалузевого індустріальне об'єднання «Радіокомітет», на замовлення якого компанія GfK провела відповідне дослідження.

 

Згідно даних об'єднаної третьої та четвертої хвилі досліджень, у топ-10 радіостанцій, які мають найбільшу частку чоловічої аудиторії, увійшли: «Радіо ROKS» та «Джем ФМ» (рок-музика),  Kiss FM та  DJFM (танцювальна музика), «Голос столиці», «Радио Вести», «Радіо 24» (розмовне радіо). Також користуються популярністю розважальні станції «Перець ФМ» та «Любимое радио».

 

Типовий слухач цих радіостанцій - чоловік віком 25-44 років. Танцювальні радіостанції мають більшу частку молодої аудиторії, а розмовні - старшої. DJFM, Kiss FM та  Rocks, за даними GfK, українці найбільш активно слухають через інтернет.

 

Рок

 

Топ «найчоловічіших» радіостанцій очолює «Радіо ROKS». В ефірі радіо станції переважає музика стилів рок та хеві-метел 1980-х років. «Аудиторії радіо ROKS  та Kiss FM вимагають до себе чесності, відвертості та абсолютної відданості тому, що ми пропагуємо в ефірі» , - зазначила маркетинг-директор групи «ТАВР» Оксана Шавель.

 

В 2014 році радіостанція ROKS запустила проект «Бойовий привіт», у якому слухачі висловлюють  підтримку солдатам української армії. З осені минулого року кожне  ранкове шоу розпочинається з трансляції рок-версії гімну України у виконанні Микити Рубченка.

 

У вересні минулого року радіостанція провела День козака. Фестиваль зібрав на Співочому полі понад 11 тисяч відвідувачів. «Це проекти, які виросли з свого формату і можуть виходити на новий рівень. Вони можуть збирати друзів, робити виїзні пікніки, зустрічі, створювати соцгрупи. І люди будуть їх підтримувати, тому що станція їх об'єднує, розділяє їх інтереси, життєві погляди. Це і буде продовження розвитку, тому що у слухачів є така потреба. Вони хочуть сприймати станцію? як друга», - переконаний керівник напрямку «Радіо та преса» компанії GroupM Ігор Романенко.

 

Друге місце у топі найчоловічіших посіла радіостанція поп-року «Джем ФМ».

 

За словами програмного директора радіостанції Юрія Петровичева, торік «Джем ФМ» вдалось вивести на  новий рівень премію «НеПопса»: «Колись це був лише один щорічний захід, власне сама церемонія нагородження премії. Цього разу нам вдалося зробити серію концертів. І номінацію «Дебют року» тепер потрібно завойовувати, крім усього, ще й на концертах. А це перевірка не тільки аудиторією радіо, а й можливість подивитися, як колектив сприймається вживу», - зазначив він.

 

Також «Джем ФМ» продовжує відкривати нові імена в рок музиці та підтримувати якісний український роковий продукт.

 

Танцювальне радіо

 

Як показує дослідження GfK, частина чоловіків є прихильниками танцювальної музики. Kiss FM займає третю сходинку топу, а  DJFM - шосту. Переважно тематичні хіти виходять в ефір увечері. У денний час на Kiss FM присутні інформаційно-розважальні програми. Після 19.00 і до ранку в ефірі звучать радіошоу діджеїв Kiss FM. На DJFM надвечір  влаштовують віртуальні вечірки веселих компаній (окрім радіоефіру комунікацію зі слухачем радіостанція підтримує через ігрову інтеграцію, BTL, флеш-моби тощо).

 

За словами Оксани Шавель, команда Kiss FM на чолі з Антоном Цесліком  усіляко намагається відповідати потребам слухачів, саме тому і підтримує тренд на європейське майбутнє України: «Свій  вибір і чітку орієнтацію на Захід, на європейські цінності, Kiss FM декларує в ефірі вже 11 років, з моменту своєї появи, що і продовжить успішно робити надалі», - зазначає пані Шавель.

 

Розмовне радіо

 

У зв'язку з подіями у країні розмовне радіо стало трендом минулого року. У «Радіокомітеті» вважають, що увага до радіостанцій такого формату зростатиме і надалі, оскільки слухачі потребують актуальної інформації, коментарів та оцінок. 

 

За словами програмного директора радіостанції  «Голос Столицы» Ігоря Лемешка, радіо  орієнтується на чоловіків віком 30-55 років  з середніми статками та вище середнього, тому у новинах, що виходять в ефір цілодобово, станція намагається економічно обґрунтовувати подану інформацію. «Людина, яка приймає рішення, пов'язані з грошима, може в будь-який час доби почути на нашій станції адекватний коментар експертів економічного та фінансового напрямків», - зазначив пан Лемешко. 

 

«Голос Столицы» також приділяє значну увагу водіям, тому щодня в ефір виходить програма автоновин та тематичні проекти. Зокрема, є програми про нерухомість, історії компаній, про бізнес-літературу тощо.

 

Шеф-редактор інформаційної служби «Факти Радіо 24» Ольга Боровець  стверджує, що формуючи контент, від початку радіостанція орієнтувалась на чоловічу аудиторію і на активних успішних жінок.  «У мирні часи у нас завжди можна було дізнатися про коливання валютних курсів, ціни на пальне, нові гаджети, про законодавчі та податкові зміни. З  початком війни на Сході України у новинах найважливішими стали військові дії», -  зазначила пані Боровець.

 

За словами програмного директора станції Марти Більської, «Радіо 24» усіляко намагається розширити мережі кореспондентів в усіх гарячих точках, і слідувати принципу «неупередженість і об'єктивність понад усе». Також  радіостанція залучає самих слухачів до творення новин: цілодобова гаряча лінія відкрита для коментарів і прямих включень очевидців з усіх міст України. Пані Більська звертає увагу на те, що «Радіо 24» не припиняє мовити у східних областях і наразі лишається єдиною україномовною станцією у Луганській та Донецькі області.

 

Нагадаємо, згідно іншого дослідження компанії GfK на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет» минулого року кияни частіше обирали радіостанції з легкою музикою у форматі Relax та Lounge.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2664
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду