Телекомпалата закликала зняти адмінбар’єри і перейти на розрахунки у гривні

Телекомпалата закликала зняти адмінбар’єри і перейти на розрахунки у гривні

2 Квітня 2015
2448
2 Квітня 2015
19:30

Телекомпалата закликала зняти адмінбар’єри і перейти на розрахунки у гривні

2448
Телекомпалата закликала зняти адмінбар’єри і перейти на розрахунки у гривні
Телекомпалата закликала зняти адмінбар’єри і перейти на розрахунки у гривні

Телекомунікаційна палата України (ТПУ) закликає телекомунікаційний і медіабізнес перейти на національну валюту. Про це представники компаній Megogo, «Воля» та Viasat повідомили під час спільного прес-брифінгу, який відбувся 2 квітня.

 

Для припинення стагнації ринку платного телебачення та протидії подальшому підвищенню цін в ТПУ пропонують два простих кроки: зняти адміністративні бар'єри та відмовитися від фіксації роялті в іноземній валюті.

 

За словами директора ТПУ Костянтина Грицака, легальні провайдери змушені підвищувати ціни на свої послуги, оскільки значна частина роялті має прив'язку до вартості іноземної валюти. У ТПУ переконані, що сьогодні тільки відмова від прив'язки до іноземної валюти може зупинити тенденцію розвитку піратства і уповільнити підвищення цін на послуги.

 

Крім того, збільшення доходів може буде досягнуто за рахунок лібералізації регулювання, в тому числі, зняття обмежень на ретрансляцію європейських програм, наприклад, орієнтованих на дорослу аудиторію.

 

Члени Телекомпалати запевнили, що індустрія платного телебачення не вимагає фінансування з боку уряду чи будь-яких пільг. «Ми просимо зняти бар'єри для розвитку і допомогти забезпечити дотримання чесних правил конкуренції», - сказав Костянтин Грицак.

 

«Ми не стверджуємо, що правовласники зобов'язані перейти виключно на національну валюту. Ні. Але необхідно рахуватися з ситуацією на ринку. У нас є досвід в роботі з західними правовласниками, з урахуванням динаміки курсової різниці. З багатьма з них ми змогли перевести взаєморозрахунки в гривню. З деякими телеканалами домовилися про знижку», - заявив Іван Шестаков, директор з маркетингу Megogo.

 

За його словами, учасникам ринку слід замислитися про актуальність прив'язки до валюти, яка не є основною в Україні. Інакше індустрія може отримати критичну ситуацію, яка вже була 7-8 років тому, коли, не урахувавши реалії ринку, правовласники виростили високий рівень піратства.

 

«Всі пам'ятають китайську приказку "Не дай вам Бог жити в епоху змін". Але мало хто знає, що у неї є продовження: "Якщо ж вам довелося жити в епоху змін, то проживіть її гідно". Ринок платного ТБ зараз переживає важкі часи - це та сама епоха змін. А прожити його достойно - це означає реалізувати ті унікальні можливості, які зараз з'явилися. З цим і пов'язана ініціатива Телекомпалати, яку ми також підтримуємо», - підкреслив Сергій Бойко, президент компанії «Воля».

 

Нагадаємо, раніше керівництво компанії Megogo заявляло, що у 2015 році основні зусилля компанії будуть спрямовані на збільшення популярності платного контенту. При цьому безкоштовний контент, як і у попередні роки, складатиме не менше 90%.

 

Провайдер телебачення та інтернету «Воля» звітував, що у 2014 році інвестував в інновації, модернізацію мереж і якість сервісу понад 310 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду