Із Центру Довженка звільнилися заступник гендиректора, фахівці технічних і господарських відділів, бухгалтери

Із Центру Довженка звільнилися заступник гендиректора, фахівці технічних і господарських відділів, бухгалтери

17 Березня 2015
3905
17 Березня 2015
15:59

Із Центру Довженка звільнилися заступник гендиректора, фахівці технічних і господарських відділів, бухгалтери

3905
Із Центру Довженка звільнилися заступник гендиректора, фахівці технічних і господарських відділів, бухгалтери
Із Центру Довженка звільнилися заступник гендиректора, фахівці технічних і господарських відділів, бухгалтери

13 березня з державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка»  пішла заступник генерального директора Світлана Коробіна. Цю інформацію вона підтвердила у коментарі «Детектор медіа». Прокоментувати своє рішення пані Коробіна пообіцяла пізніше.

 

Нагадаємо, Світлана Коробіна як і нинішній генеральний директор Центру Іван Козленко були претендентами на посаду керівника цього підприємства. Рішення про призначення пана Козленка прийняв міністр культури Євген Нищук, скасувавши 28 жовтня 2014 року проведення конкурсу на цю посаду.

 

За даними джерела «Детектор медіа», серед 34-х скорочених із 82-х працівників Центру - співробітники лабораторії, господарчо-технічних відділів, прибиральниці, слюсарі-механіки з обслуговування копіювального, звукозаписувального, звуковідтворювального і кінопроекційного обладнання, а також кольорокорекції, керівники відділів оренди і постачання, бухгалтери.

 

Серед працівників, які лишилися, більшість складають менеджери PR і культурологічного спрямування.

 

Як писала «Детектор медіа», Іван Козленко у своєму коментарі щодо цих кадрових рішень акцентував на економічних труднощах підприємства. Він відзначив, що понад рік близько половини працівників Центру не мали ніякої роботи. «Більше того, через цифрову технологічну революцію в кіно, вони б ніколи її більше не отримали в тих обсягах, для яких потрібна така сила людей, бо в Центрі налагоджено лише плівочний цикл кінотиражування. Але зарплату отримували всі», - додав Іван Козленко.

 

Як віне розповів, зарплатний фонд минулого року був майже 5 млн. грн, а в 2015-му мав скоротитися до гарантованих державою 2,6 млн. грн.

 

«Після скорочення з 82 людей у нас лишається 48. Відповідно, вивільняється частина зарплатного фонду, яку буде перенесено на зарплати тих, хто лишився в штаті», - зазначив Іван Козленко.

 

1 квітня гендиректор презентує стратегію розвитку Національного центру Олександра Довженка. «Я не чекаю допомоги від держави: прийнята в кращих радянських традиціях до ювілею Довженка постанова Кабміну про тимчасове право залишати 100% від оренди державного майна кінопідприємств у власному бюджеті, так і не запрацювала: вона стосувалася договорів, укладання яких з 2000-го року сама ж держава вважає незаконними. «Дірка від бублика». Зміни до постанови готуються вже п'ятий місяць. Якщо вони будуть прийняті - це буде велике полегшення для кіностудій, але чекати це я вже припинив. Треба навчитись жити з тим, що ми маємо зараз», - додав гендиректор.

 

Звіт діяльності Національного центру Олександра Довженка за 2014 рік опубліковано тут.

 

За результатами ревізії фінансово-господарської діяльності державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» в період з 01.05.2012 по 01.10.2013 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5. ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою). Про це повідомили у Державній фінансовій інспекції в м. Києві у відповідь на запит «Детектор медіа».

 

Матеріали ревізії скеровано до Служби безпеки України, досудове розслідування триває, повідомили в Держфінінспекції. Розголошувати матеріали досудового розслідування у відомстві відмовилися, посилаючись на таємницю слідства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3905
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду