«Воля» заявляє, що не тільки показуватиме українські фільми, але й замовлятиме їх виробництво

«Воля» заявляє, що не тільки показуватиме українські фільми, але й замовлятиме їх виробництво

13 Березня 2015
2727
13 Березня 2015
11:37

«Воля» заявляє, що не тільки показуватиме українські фільми, але й замовлятиме їх виробництво

2727
«Воля» заявляє, що не тільки показуватиме українські фільми, але й замовлятиме їх виробництво
«Воля» заявляє, що не тільки показуватиме українські фільми, але й замовлятиме їх виробництво

Український телекомунікаційний провайдер «Воля» досяг домовленості з національними кіностудіями України щодо показу в ефірі каналів «Воля Cine+» і в онлайн-кінотеатрі «Воля Сінема» художніх й мультиплікаційних фільмів українського виробництва. Провайдер також заявляє про готовність замовляти ексклюзивні кінопроекти для власних каналів, повідомляє прес-служба компанії «Воля». 

 

У межах співпраці компанії з Одеською кіностудією, Національною кіностудією художніх фільмів ім. Олександра Довженка та державною анімаційною студією «Укранімафільм» абонентам компанії буде надано контент від національного виробника, зокрема буде показана серія мультфільмів Володимира Дахна «Козаки» («Київнаукфільм» - «Укранімафільм»), поетична драма Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою» (кіностудія ім. О. Довженка) та музично-пригодницька комедія Георгія Юнгвальд-Хількевича «Д'Артаньян і три мушкетери» (Одеська кіностудія).

 

«Українське кіновиробництво нині переживає далеко не найкращі часи, і йому як ніколи необхідна підтримка. У нашій країні є багато талановитих людей, готових реалізувати приголомшливі кінопроекти, але вони не мають такої можливості. Співпраця з основними кіностудіями країни - це частина нашої політики соціальної відповідальності. Вже сьогодні ми відкриваємо рубрику українського кіно на телеканалах "Воля Cine+". І в планах компанії - не тільки показ вже знятих фільмів, а й замовлення картин від українського виробника спеціально для наших телеканалів, які набирають все більшої популярності. Тому звертаюся до всіх кінорежисерів і сценаристів: якщо у вас є цікаві готові кінопроекти, але поки що немає замовника, пишіть нам, ми їх обов'язково розглянемо», - розповідає директор з маркетингу компанії  Вікторія Цомая.

 

Представники  української кіноіндустрії активно підтримують ініціативу компанії.

 

«Ініціатива «Волі» важлива і для тих, хто працює в індустрії, і для тих, хто з нетерпінням чекає нових українських фільмів. Сценарний портфель студії "Укранімафільм" має кілька проектів, реалізація яких принесе інтерес і любов глядачів», - зазначив генеральний продюсер студії «Укранімафільм» Едуард  Ахрамович.

 

«Міністерство інформаційної політики України повністю підтримує дії компанії "Воля" з інвестування в національний кінопродукт і оцінює цей крок як стратегічно правильний. Це особливо важливо в нинішній ситуації, коли український споживач, у якого десятиліттями вироблялася довіра до російського теле- і кіноконтенту, перебуває під інтенсивним впливом грамотно організованої пропаганди нашого північного сусіда», - підкреслює заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова.

 

«Можна тільки привітати таку ініціативу компанії «Воля» та українських кіностудій, адже повернення українського глядача до національного кінематографу - це непростий і довгий шлях, який вимагає консолідації зусиль як з боку держави, так і з боку бізнесу і самих кіномитців», - зазначив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, цього року провайдер телебачення та інтернету «Воля-кабель» оприлюднив річну статистику переглядів у своєму онлайн-кінотеатрі «Воля Сінема», який було запущено в березні 2014 року. За цими даними, в онлайн-кінотеатрі значно знизилася кількість переглядів фільмів російського виробництва. 

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду