Газета «Кримська світлиця» не вийшла друком

Газета «Кримська світлиця» не вийшла друком

9 Лютого 2015
4601
9 Лютого 2015
15:15

Газета «Кримська світлиця» не вийшла друком

4601
Газета «Кримська світлиця» не вийшла друком
Газета «Кримська світлиця» не вийшла друком

6 лютого не вийшов друком черговий номер тижневика «Кримська світлиця». Про це видання повідомило на своїй сторінці у Facebook.

 

«Напередодні з друкарні у Києві, де друкується "Кримська світлиця", до редакції в Сімферополь електронною поштою надійшло повідомлення про те, що керівництво розпорядилося нашу газету "не брати до роботи". Жодних попереджень про це від видавця та співзасновників (а це, нагадаємо, Національне газетно-журнальне видавництво, Міністерство культури України та Всеукраїнське товариство "Просвіта" ім. Т. Шевченка) редакція досі не отримувала», - йдеться в повідомленні редакції.

 

Київський кореспондент «Кримської світлиці» Микола Владзімірський підтвердив «Детектор медіа», що останнє число тижневика не вийшло, але причини йому невідомі - пояснення, на його думку, можуть дати засновники.

 

Зі слів пана Владзімірського, до цього «Кримська світлиця» виходила регулярно щотижня і в січні були надруковані всі номери. «Газету друкують у Києві, а потім доставляють підпільним шляхом у Крим. Але, на жаль, у цьому році поки не вдалося переправити жодного числа», - розповів пан Владзімірський.

 

Водночас усі матеріали з неопублікованого останнього числа «Кримської світлиці» доступні на сайті видання. Кількість читачів онлайн-версії тижневика сягає 1200 користувачів на день, розповів пан Владзімірський. Кількість передплатників паперової версії йому невідома.

 

Головний редактор «Кримської світлиці» Віктор Качула працює в Сімферополі. «Детектор медіа» намагається отримати його коментар.

 

У Національному газетно-журнальному видавництві «Детектор медіа» повідомили, що газета не припинила друкуватися і ніхто не збирається її закривати, а невихід останнього числа пов'язаний з певними фінансовими труднощами. По детальнішу інформацію порадили звертатися до генерального директора видавництва Романа Ратушного.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар Романа Ратушного. Також ми звернулися із запитом до Міністерства культури України.

 

Нагадаємо, «Кримська світлиця» - це загальнополітичний і літературно-художній тижневик, що видається з 31 грудня 1992 року. Його засновники - Міністерство культури України, Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка і трудовий колектив підприємства «Об'єднана редакція газети "Кримська світлиця"».Видавець - Національне газетно-журнальне видавництво.

 

«Кримська світлиця» була і є єдиною україномовною газетою в Криму. У червні 2014 року окупаційна кримська влада виселила газету із приміщення. Мережа розповсюдження «Кримсоюздрук» відмовила в поширенні видання в роздріб у кіосках, до того ж газету не внесли в каталог для передплати, тому з другого півріччя зникла можливість її передплати в Криму.

 

На початку лютого 2015 року уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська заявила, що в Криму фактично не залишилось україномовних друкованих ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4601
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
bahar
3371 дн. тому
Звичайно - "на манєже всьо тєже". Знову,як і 9 років тому на видавництво здійснена навала прохіндєя такого собі анатолія серікова. Як і тоді він припинив друкувати видання, що мають 90-літню історію. Як і тоді він нищить і "Кримську світлицю". Як і тоді Мінкульт ніяк не може "роздивитись" крадіжку державних коштів, а головне зараз - це нищення культурологічних видань під красивою вивіскою, яку "вивісив" серіков. А щодо директороа, то шановна "Телекритика", ви його не "впіймаєте", бо дуже вже він ховається від усіх: починаючи від міністра культури, закінчуючи журналістами. Він просто "терпила", якого сєріков поставив на "право підпису", а фактично не "посидіти".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду